Elf jaar na zijn spectaculaire optreden in het kader van de Night of the Proms komt de blinde Italiaanse tenor Andrea Bocelli terug naar het Antwerps Sportpaleis. De wereldster concerteert op zondag 12 november samen met het Tsjechisch Nationaal Symfonie Orkest o.l.v. Marcello Rota. Bocelli, die momenteel in de albumhitlijsten prijkt met zijn nieuwe album “Amore”, zal in het Sportpaleis zowel uit zijn klassieke als uit zijn poprepertoire puren.

De muzikale carrière van Andrea Bocelli ging in 1992 van start toen hij een demo voor Luciano Pavarotti inzong van “Miserere”, geschreven door Zucchero Fornaciari en Bono van U2. Pavarotti, die het tenorgedeelte voor zijn rekening nam op de uiteindelijke opname, was zozeer onder de indruk van de demo dat hij Bocelli meteen één van de beste tenoren noemde die hij ooit heeft gehoord. Bocelli werd bij ons bekend toen hij in 1995 tijdens de Night of the Proms de sterren van de hemel zong. Algauw was heel de wereld in de ban van zijn grote hit “Con Te Partirò” (later als “Time To Say Goodbye” gezongen in een duet met Sarah Brightman) en van deze talentvolle artiest die met zijn bijzondere stem zowel grote opera-aria’s zingt als populaire love songs.

Sindsdien verkocht Andrea Bocelli wereldwijd bijna 50 miljoen exemplaren van zowel zijn opmerkelijke popalbums als van zijn klassieke opnamen. Bijna tien jaar na “Romanza”, zijn album met passionele originele Italiaanse popballads, scoort hij opnieuw met “Amore”, een plaat vol schitterende love songs en romantische pop standards. Voor het eerst presenteert hij een album waarop geen klassieke invloeden te horen zijn. Andrea verkent nieuwe muzikale terreinen, met Spaanse gitaren, traditionele Latin percussie, accordeons en harmonica’s. Na 14 pop evergreens uit de periode van de jaren twintig tot tachtig is op dit album één nieuw nummer te horen: “Because We Believe”, dat ook als single werd uitgebracht en voor de Vlaamse en Nederlandse markt werd opgenomen in een duet met Marco Borsato. De single staat al 6 weken in de Ultratop-toptien. Het album, dat een wereldwijd succes kent, staat bij ons tweede in de rangschikking en is aardig op weg naar platinastatus.

Kaarten voor dit unieke concert kosten 65, 80, 90, 104 en 129 EUR. De verkoop start op vrijdag 24 maart via Tele Ticket Service 070/345.345 (vanuit NL: 0900-45.000.45), www.teleticketservice.com en www.sportpaleis.be. VIP-arrangementen zijn verkrijgbaar via www.sportpaleis.be/vip .

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: