Op dinsdag 5 december speelt Anderlecht zijn laatste groepswedstrijd in de UEFA Champions League. Doorstoten naar de knock-oufase zit er voor paars-wit niet meer in. Anderlecht kan zich wel nog kwalificeren voor de Europa League, maar dan moet het met minstens drie doelpunten verschil winnen van Celtic. Op woensdag 6 december ontvangt Real Madrid het Duitse Borussia Dortmund. De Koninklijke is al zeker van de volgende ronde. Dortmund vecht nog voor de derde plaats én een Europa League-ticket. De wedstrijden zijn live te volgen bij Q2, op Q2.be en via de Q-app vanaf 20.15.

Laatste kans voor Anderlecht op dinsdag 5 december vanaf 20.15

5 wedstrijden gespeeld, 0 punten verzameld, 17 doelpunten geïncasseerd en slechts 1 doelpunt gemaakt. Dat zijn de voorlopige statistieken van Anderlecht in de Champions League. Op dinsdag 5 december om 20.15 nemen de mannen van coach Hein Vanhaezebrouck het op tegen hun rechtstreekse rivaal Celtic voor de derde plaats. Enkel als Anderlecht met minstens drie doelpunten verschil wint, kan het nog Europees overwinteren in de Europa League. In de heenwedstrijd won Celtic met 0-3 in het Constant Vanden Stockstadion.

Het wedstrijdcommentaar is van Peter Morren en Gilles de Bilde. Tom Coninx zit in de studio aan tafel met analisten Jan Boskamp en Gilles de Bilde. Daarnaast zijn er ook samenvattingen van de andere wedstrijden van die speeldag.

Ook Dortmund op zoek naar Europa League-ticket tegen Real Madrid op woensdag 6 december vanaf 20.15

In Groep C zijn Tottenham en Real Madrid al zeker van de volgende ronde, maar voor Borussia Dortmund en APOEL Nicosia staat er nog heel wat op het spel. Op woensdag 6 december om 20.15 gaat Borussia in het Bernabeustadion op zoek naar een broodnodige overwinning, maar alles is nog mogelijk. Ook APOEL kan zich namelijk nog plaatsen. Bij een gelijkspel van beide ploegen is Borussia zeker van de Europa League. Bij winst of verlies van beiden hangt het volledig af van het doelpuntensaldo op het einde van de rit.

Dirk Deferme en Marc Degryse brengen verslag uit van de wedstrijd. De voor- en nabeschouwing is van Aad de Mos en Gilles de Bilde. Daarnaast zijn er ook samenvattingen van de andere wedstrijden van die speeldag.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over