AB presenteert met plezier een nieuwe editie van OUTRAGEOUS op 19 mei. Deze Celebration of Pride staat in teken van queer FLINTA*-artiesten die deze keer het hardst mogen schijnen in de nog te vaak door mannen gedomineerde queer scene. Voor deze gelegenheid slaat AB de handen in elkaar met Psst Mlle en Simomo Bouj. Het resultaat is een stevige line-up met voor iedereen wat lekkers.

Op de vooravond van de Brussels Pride organiseert AB een nieuwe editie van OUTRAGEOUS. Deze keer wordt Ancienne Belgique ingenomen door intersectioneel feministisch platform Psst Mlle en Belgisch-Marokkaanse queer artiest Simomo Bouj. Samen hebben ze een programma samengesteld met straffe livemuziek en DJ-sets van over de hele wereld. Op de affiche vind je Countess Malaise (ISK), Grove (UK), Lil C (UK), Prince X (BE), Raql (BE), Saliah (UK), Slim Soledad (FR), Tongue in the Mind (het nieuwste project van de Amerikaanse producer Juliana Huxtable) – een een Performative space door Simomo Bouj (BE).

OUTRAGEOUS wil een plek zijn waar je je veilig(er) voelt, vooral als je soms te maken krijgt met discriminatie of als je je vaak ondergerepresenteerd en misbegrepen voelt, binnen of buiten de wereld van LGBTQIA+-activisme. Een plek vol verbondenheid en feest. Een plek waar je met trots jezelf kunt zijn.

Ontdek hier alles over de line-up.

Over Psst Mlle

Psst Mlle werd opgericht in 2018 om vrouwen meer zichtbaar te maken in de muziekwereld. Doorheen de jaren is Psst Mlle geëvolueerd tot een intersectioneel feministisch platform dat strijdt voor meer inclusie en visibiliteit voor FINTA-artiesten (Female, Intersex, Non-binary, Transgender, Agender). Ze halen het concept ‘dansvloer’ uit elkaar, zowel letterlijk als figuurlijk.

Over Simomo Bouj

Simomo Bouj is een Belgisch-Marokkaanse queer artiest en curator en woont momenteel in Rotterdam. Hij werkt graag multidisciplinair samen met andere artiesten op zoek naar pluraliteit. Simomo creëert telkens een veilige omgeving en vormt die om tot een rave, ceremonie, kiki, workshop… of wat je zelf van maakt. Als onderdirecteur van de kunstruimte “NO limits! Art Castle” (Amsterdam) creëert hij een platform voor neurodiverse artiesten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over