Steve Tielens zorgt voor Festival-primeur met eigen ‘fanvak’.

Het Festival van de Ambiance is, met de 6de editie in aantocht, een begrip geworden in Gent en omstreken. Wat begonnen is als ‘een klein feestje’, is ondertussen uitgegroeid tot hét regionale volksfeest voor de liefhebbers van de ambiance muziek. “Gent is een ‘feeststad’, maar toch is dit indoor festival uniek, want we zijn namelijk het enige indoor festival dit najaar, waar je al deze populaire artiesten op één avond aan het werk kan zien”, klinkt het bij concertorganisator Benelive Entertainment. De Festival-affiche van 3 december 2016 oogt opnieuw indrukwekkend. Met Frans Bauer, Christoff, De Romeo’s, Lindsay, Swoop, André Hazes Jr., Jettie Pallettie, Luc Steeno en Peter Koelewijn, heeft de organisatie het beste muzikale vlees in ’t Kuipke. Voor zanger Steve Tielens wordt het een bijzondere avond, want naar analogie met het voetbal, verwelkomt hij op het festival zijn trouwe supporters en aanhang in zijn eigen ‘fanvak’. “Een zot idee, maar het is meteen ook een wereldprimeur”, orakelt de sympathieke Antwerpse zanger. DJ Ward zorgt opnieuw voor straffe party mixes én Filip D’Haeze neemt de presentatie voor zijn rekening. Tickets kunnen besteld worden via www.festivalvandeambiance.be

Wat is het geheim van het succes van het Festival van de Ambiance? Een mogelijke verklaring is het volkse karakter, wat organisator Benelive Entertainment bevestigt. Kris Bloemen: “Na afloop van de vorige editie hebben we ons publiek bevraagd en zijn we erachter gekomen dat ze naar ons Festival komen in ’t Kuipke om te kunnen meezingen en meefeesten. Het partygehalte is belangrijk voor onze bezoekers. Lindsay, De Romeo’s, Christoff, Luc Steeno, vormen samen de basis van onze line-up voor de komende Festival-editie. Met André Hazes Jr. trekken we de kaart van het levenslied en voor hét feestgehalte zorgen Swoop én de ‘Koningin van de kroegen’ Jettie Pallettie. Als je daar oer-rocker Peter Koelewijn aan toevoegt in combinatie met charmezanger Frans Bauer, dan weet je dat we een unieke affiche hebben die straks het straatbeeld siert in Gent en omstreken, en die ook echt gaat opvallen. Dit zijn de namen waar mensen op afkomen. Artiesten die onze festivalgangers diep in hun harten hebben gesloten, waar ze van houden.”

Steve “stunt” Tielens

Als er één man is die op 3 december met het meeste aandacht gaat lopen en die prominent in de kijker zal staan, dan is dat zonder twijfel polonaisekoning Steve Tielens. De Antwerpenaar – die al een paar weken gevolgd wordt door Peter Boeckx (The Sky Is The Limit) en z’n cameraploeg – stunt opnieuw. Na zijn spraakmakende Couckenbak-duet met ondernemer Marc Coucke, pakt Steve als eerste artiest uit met zijn eigen ‘fanvak’ op het Festival. “Wat is een artiest zonder zijn fans? Dat is hetzelfde als een café zonder bier, zou wijlen Bobbejaan Schoepen zeggen. Iedereen weet dat ik mijn fans graag zie. Zij steunen mij door dik en dun en zij zijn ook altijd massaal aanwezig op mijn optredens. Als dankbaarheid voor hen, omdat zij straks de verplaatsing maken vanuit het Antwerpse naar ’t Gentse Kuipke, wou ik voor hen iets terugdoen. Ik ben met de mensen van het Festival van de Ambiance gaan samenzitten én ik heb hen gevraagd of ik voor mijn fans een eigen ‘fanvak’ kon krijgen. Ik dacht; in het voetbal bestaan er supportersvakken voor de harde kern, waarom zou dat ook niet kunnen op een festival. Ik ben met mijn idee naar de organisatie gestapt en die zagen dat onmiddellijk zitten. En voilà, ’t is weer Couckenbak, we schrijven weer geschiedenis”, klinkt het enthousiast.

De 6de editie van het Festival van de Ambiance vindt plaats op zaterdag 3 december in ’t Kuipke van Gent. Frans Bauer, Christoff, Peter Koelewijn, De Romeo’s, Lindsay, Luc Steeno, Jettie Pallettie, Steve Tielens, Swoop en André Hazes Jr., vormen de complete line-up, aangevuld met DJ Ward. Filip D’Haeze staat opnieuw in voor de presentatie. Net als vorig jaar mikt de organisatie opnieuw op vele duizenden bezoekers in ’t Kuipke.

Wie niet ontgoocheld wil zijn, kan best tijdig z’n tickets bestellen. Op www.festivalvandeambiance.be vind je alle informatie over het festival, over het speciale Steve Tielens ‘fanvak’ en kan je tickets reserveren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Festival van de Ambiance
Datum: 
3 december 2016
Locatie: 
Kuipke, Gent

Reservatie:

Meer over