Naar jaarlijkse gewoonte liepen de Gedempte Zuiderdokken, alias Vlaamse en Waalse Kaai, in Antwerpen zondag weer goed vol voor “Antwerpen Zingt”. “Vlaanderen Zingt” trekt in de zomer door heel Vlaanderen en doet daar een dertigtal steden en gemeenten aan. Maar Antwerpen is de moederstad voor dit event, want daar is het allemaal begonnen. Ze waren ondertussen al aan de 17de editie van “Antwerpen Zingt” toe, klein begonnen in Den Engel op de Grote Markt in Antwerpen, later buiten op de Grote Markt en door het grote succes nu al zo’n 6 jaar gevestigd op die beruchte Zuiderdokken.

Berucht, want daar ging tot dit jaar ook de “Sinksenfoor” door, maar omwille van klagende buren in de toekomst niet meer. Maar “Antwerpen Zingt” blijft er door gaan. Als opwarmer kregen de Antwerpenaren ook dit jaar weer Wim Leys en zijn band, die heel wat internationale hits coverde in het Nederlands en ze dus al heel het plein goed warm kregen om later zelf de zang voor zich te nemen.

Rond 20u liep het podium helemaal vol met de zangers en zangeressen van dit jaar, allemaal gewapend met het krantje, waarin de liedjesteksten stonden, die ook rijkelijk onder het publiek werden rond gedeeld. De mensen zongen vrolijk en heel luid mee op liedjes als “Dromen Zijn Bedrog” van Marco Borsato en “Ik Wil Je” van De Kreuners. De luisteraars van Radio 2 hadden hun Top 5 ook mogen doorgeven en die werd deze avond ook volledig gezongen. Eén daarvan was “Een Beetje Verliefd” van André Hazes, voor de gelegenheid gebracht door, één van de speciale gasten, Luc Caals. Caals brengt op 20 september een ode aan Hazes met een concert “Caals Zingt Hazes” in de Antwerpse Lotto Arena, en bracht hier al een voorproefje.

Op een paar verdwaalde druppels na bleven ze op de Zuiderdokken gespaard van regen en was het warm genoeg om de Spaanse vakantie sfeer op te roepen voor Samantha’s “Eviva España”. Het waren niet enkel hits van toen, maar ook recentere hits als “Formidable” van Stromae passeerde langs de Antwerpse stembanden. Internationaal gingen ze ook even met o.a. “Summer of ‘69” van Bryan Adams en “Great Balls Of Fire” van Jerry Lee Lewis.

‘Antwerpen Zingt’ zou “Antwerpen Zingt” niet zijn als ze niet enkele typische Antwerpse liedjes zouden zingen. Zondag waren dat “De Lichtjes van de Schelde” van Wannes Van De Velde en “Antwaarpe” van De Strangers, deze laatste voor de gelegenheid gebracht door niemand minder dan Nicole & Hugo. Vlaanderens bekendste koppel heeft aangekondigd om volgend jaar op hun 45ste jaar carrière verjaardag te stoppen met optreden en dus werd dit zeer speciaal.

Antwerpen zong nog verder op nummers als “Ik Hou Van U” van Noordkaap, polonaise time met “ ’s Nachts Na Tweeen” van De Havenzangers, servietten zwaaien op “ Las Lacs du Connemara” van Michel Sardou om helemaal af te sluiten met “Thank You For The Music” van Abba. “Antwerpen Zingt” werd weer een heus feestje, ambiance ten top!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over