De Amerikaanse zangeres Amanda Palmer komt op woensdag 4 september 2019 in het kader van haar No Intermission - An Evening Of Piano, Pain & Laughter-tour naar Theater de Meervaart in Amsterdam. De kaartverkoop start op dinsdag 26 februari 2019 om 15:00 uur via Ticketmaster.

De Amerikaanse zangeres en multi-instrumentalist Amanda Palmer brak aan het begin van deze eeuw wereldwijd door als de vrouwelijke helft van het punk cabaret-duo The Dresden Dolls. Sinds de release van haar solo debuutalbum Who Killed Amanda Palmer in 2008 is ze echter voornamelijk actief als soloartiest. Amanda Palmer wordt alom geroemd als begenadigd songschrijver en staat bekend om haar theatrale, humoristische liveshows waarmee ze door de jaren heen een trouwe fanbase heeft opgebouwd.

Naast haar muzikale carrière is de creatieve duizendpoot Palmer pro-choice activist en komt ze op voor de rechten van vrouwen en leden uit de LGBT+ community. Ook wist ze een miljoenenpubliek te bereiken als auteur van de The New York Times-bestseller The Art of Asking: How I Learned How To Stop Worrying and Let People Help en is haar TED-talk rondom hetzelfde thema uit 2013 inmiddels ruim tien miljoen keer bekeken.

Amanda Palmer heeft een sterke DIY-mentaliteit en werkt als toonaangevend cultureel ondernemer door middel van diverse crowdfundingprojecten onafhankelijk van een platenlabel. Zo geldt haar Kickstartercampagne uit 2012 - waar bijna 25.000 fans samen ruim 1 miljoen dollar bijdroegen aan de opnames van een nieuw album en een wereldtournee - nog steeds als een van de meest succesvolle, muzikale crowdfundingprojecten ooit. Sinds 2015 doen daarnaast ruim 12.000 fans een vaste, maandelijkse donatie aan Palmer via Patreon, in ruil voor exclusieve toegang tot haar nieuwe creatieve projecten.

Het concert van Amanda Palmer op 4 september in Amsterdam staat in het teken van haar nieuwe album There Will Be No Intermission, wat uitkomt op 8 maart 2019. De laatste keer dat Amanda Palmer een soloalbum uitbracht, is inmiddels meer dan zes jaar geleden. Ook dit album heeft Palmer gefinancierd met behulp van haar fanbase: ruim 14.000 mensen droegen bij aan het project. De eerste single van het album draagt de naam Voicemail For Jill en is inmiddels te beluisteren via de streamingsdiensten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over