Vandaag wordt in Vlaanderen fase 4 van de exitstrategie uitgerold en zijn (trouw)feesten en evenementen – weliswaar met beperkingen - weer toegestaan. Vanaf volgende maand kunnen we ook weer met z’n allen naar de kermis. In navolging van de openingsdans, bedacht zanger Alwin met de ‘1,5 meter polonaise’ een creatieve oplossing waardoor er terug de polonaise gedanst kan worden. “We hebben het getest en conform de regels kan je geheel corona-proof een polonaise houden, waarbij iedereen gewoon 1,5 meter afstand houdt van elkaar. Het is wennen, maar anderzijds biedt het mogelijkheden en zorgt het in elk geval voor de broodnodige sfeer en gezelligheid”, zegt Alwin enthousiast.

Iedere winkel, zelfstandige of multinational zoekt zijn of haar weg om een gepaste invulling te kunnen geven aan vanzelfsprekende dingen, zoals klanten ontvangen, uit eten gaan of een feestje vieren. Geen (trouw)feestjes zonder polonaise, ook al mag je buiten de openingsdans nog niet echt dansen. “Uiteraard moeten we er alles aan blijven doen om de virusverspreiding in te dammen. Een openingsdans is toegestaan, maar het is wachten op het echte dansfeest. Dat gemis probeer ik op te vangen met mijn nieuwe single, de ‘1,5 meter polonaise’. Met de 15 personen in jouw bubbel is hij toegestaan en op een trouwfeest is het een veilig alternatief om als 2de nummer te spelen, na de openingsdans. Met een stevige knipoog zorgt dit vrolijke, aanstekelijke nummer zonder twijfel voor een brede glimlach op de gezichten van de feestvierende Belgen en Nederlanders.”

Voor Alwin is de release van de ‘1,5 meter polonaise’ een nieuw hoogtepunt in zijn carrière: “De gevolgen van het coronavirus zorgen voor het ‘nieuwe normaal’ en daar wil ik op een positieve manier een draai aan geven. Samen met tekstschrijver Pascal de Vormer en producer Joris van Dijk ontstond het idee, dat al snel uitgewerkt werd tot de single ‘1,5 meter polonaise’. Ik ben overrompeld door de massaal positieve reacties die ik tot nu toe kreeg op de single, een teken dat de Belgen en Nederlanders er stiekem klaar voor zijn en zin hebben in een feestje. Natuurlijk moeten we wel rekening blijven houden met de regels en dus ook de social distancing, want het virus is nog niet verdwenen. Elke kans op een mogelijke besmetting moeten we vermijden. Ik weet zeker dat ook de Belgen klaar zijn voor veilige (bubbel)feestjes en de 1,5 meter polonaise.”

Met zijn ‘1,5 meter polonaise’ is Alwin niet aan z’n proefstuk toe. Eerder verschenen van hem al de meezingers ‘Ik Leef M’n Eigen Leven’ en ‘De Kriebels’, die bij onze noorderburen goed onthaald en gedraaid werden. Alwin was al te gast in het populaire showbizz-programma RTL Boulevard en het Tros Muziekfeest op het plein. Met zijn eeuwige optimisme en positieve geluid, is Alwin er rotsvast van overtuigd dat hij na de Nederlandse ook de Vlaamse harten kan veroveren. “Ik probeer steeds het beste naar boven te halen, in mezelf en in mijn omgeving. Ik zeg altijd: problemen zijn er om opgelost te worden. Ook in coronatijden. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, dus moeten we er het beste van maken en muziek is daarin een sterk bindmiddel”, zegt Alwin met een warme lach.

'1,5 meter polonaise', de nieuwe single van Alwin, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over