De hardrockers van Alter Bridge brengen 8 September een live-album uit met opnames van hun optreden in de 02 Arena in Londen op 26 November afgelopen jaar. Maar dat is niet alles: als kers op de taart voegen ze ook nog nooit uitgegeven B-sides en rariteiten toe aan deze plaat.

Alter Bridge werd in 2004 gevormd door Mark Tremonti, Scott Phillips en Brian Marshall na het uiteenvallen van hun vorige band Creed. Als zanger/ tweede gitarist namen ze Myles Kennedy erbij en zo werd Alter Bridge gevormd. Waar Creed de commerciële grunge weg insloeg, ging Alter Bridge de andere kant op en besloten ze het bij de metalkant van de muziek te zoeken.

Naast de liveplaat, bevat dit dubbelalbum ook een CD met nooit eerder uitgebrachte nummers: Cruel Sun en Solace zijn allebei afkomstig van de opnamessies van One Day Remains. Breathe was verkrijgbaar als exclusieve bonus track bij The Last Hero, áls je de plaat bij Best Buy kocht. Bovenstaande drie nummers voegen zich bij nog zeven andere nummers, die alleen zijn uitgebracht in Japan en nu voor het eerst verkrijgbaar zullen zijn in de rest van de wereld.

De band is momenteel bezig met een tour door Europa en zullen in de Benelux de volgende zalen/ festivals aandoen: 06.06.17 NL – Tilburg: 013 / 17.06.17 BE – Dessel: Graspop / 26.06.17 LU - Luxembourg City: LuxExpo

Live at the O2 Arena + Rarities komt 8 September uit op Napalm Records. Distributie door PIAS

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over