‘Big in Japan’, ‘Forever Young’, ‘The Promise You Made’, ‘The Worker’… een voor een nostalgische tophits uit de jaren 80 die begin september zullen weerklinken in Aarschot. Een hele zomer lang zijn er heel wat artiesten terug te vinden op het podium van Cristal Open Air. Naast eerder aangekondigde optredens van nationale toppers als o.a. Clouseau (bijna uitverkocht!) en Stan Van Samang, lost de concertorganisator nu ook vier internationale namen. Op 3 & 4 september komen Alphaville, Cock Robin, Fischer-Z en Red Zebra voor een heerlijk nostalgisch weekend. Een ticket daarvoor kost 35 euro. Voor een combiticket voor 3 én 4 september, betaal je 55 euro. Tickets, de line-up en meer info via www.cristalopenair.be.

Achter het station in Aarschot werd een prachtige, grote theatertent opgetrokken voor Cristal Open Air. Een concertarena – of zoals de organisatie het noemt ‘hét podium onder de parasol’ – waar deze zomer tal van artiesten op het podium staan en het publiek 100% covid safe geniet. Vorige week trapte Ozark Henry de Aarschotse festivalzomer op gang. Staan o.a. ook nog op de line-up: Absynthe Minded, Clouseau, The Kids, Soulsister, Kapitein Winokio, Stan Van Samang en The Starlings, Vive La Fête

Nu worden er dus ook enkele internationale namen aan de affiche toegevoegd. Vier toppers van formaat: Alphaville, Cock Robin, Fischer-Z en Red Zebra, die je deze zomer in België énkel op Cristal Open Air zal kunnen bewonderen. Op 3 september is het aan Alphaville – de Duitse band bekend van monsterhits als ‘Big in Japan’ en ‘Forever Young’. Die avond staat ook de Amerikaanse popgroep Cock Robin op het podium van Cristal Open Air. De band scoorde in 1985 met 'The Promise You Made' en 'Thought You Were On My Side' twee gigantische hits in ons land.

Eén dag later, op 4 september, is het de beurt aan Fischer-Z met John Watts. Deze Engelse rockband – opgericht in de tijd van de new wave – scoorde wereldhits met ‘So Long’, ‘The Worker’, ‘Marliese’ Ook diezelfde avond te zien op Cristal Open Air: Red Zebra. Deze Belgische groep speelde 41 jaar geleden voor het eerst 'I can't live in a living room', in de AB tijdens de finale van Humo's Rock Rally. Maar de band blijft niet hangen in nostalgie: onlangs brachten ze nog een geheel nieuwe single uit: MY BOSS, THE ROBOT. Deze 2 concertavonden sluiten ook af met een legende achter de DJ-tafels, zoals het in de jaren ‘80 gebruikelijk was. Maar die namen houdt de organisatie nog even als verrassing.

Enkele wijzigingen en extra concerten

Net zoals zovele andere organisaties draagt ook Cristal Open Air de gevolgen van last minute-agendawijzigingen of annulaties door besmettingen. Indien bepaalde concerten door bepaalde omstandigheden wegvallen of verplaatst worden, dan krijgen tickethouders steeds een verwittiging met keuze tot herboeking tot latere datum of terugbetaling.

Zo verhuist Lady Linn naar zondag 8 augustus, dag waarop Ozark Henry nog een extra concert geeft. Op het openingsconcert van Cristal Open Air op 16 juli diende hij immers wegens stemverlies (als gevolg van de ‘coronaprik’) noodgedwongen vroegtijdig te stoppen. Ook Tout Va Bien verzorgt die avond nogmaals het voorprogramma. Het concert van vrijdag 30 juli met Flip Kowlier (en Simon als voorprogramma) wordt afgelast en het concert van Marzo, Meuris, Meersschaert & Van Lierde wordt verplaatst naar de opening van het nieuwe Artkom Live Atelier te Aarschot op 10 november 2021.

De angst voor het coronavirus en de aanhoudende waterellende zitten duidelijk heel erg ingebakken bij de concertgangers. Cristal Open Air blijft zich engageren om een 100% veilig en comfortabel zomerfestival te produceren. De grote shelter-tent bewees alvast een perfecte bescherming te bieden tegen regen én zon. “Hopelijk blijven we verder gespaard van de ongemakken van deze tijd, en kunnen we verder uitkijken naar de geplande concerten”, zegt Ives Mergaerts, creatief brein en bedenker van Cristal Open Air. “Wij zijn alvast bijzonder trots dat we aan ons gevarieerd programma nog een topaffiche met popiconen uit de jaren 80 kunnen toevoegen in het 1e septemberweekend.”

Praktisch

Zomerprogramma HIER, in de overdekte openlucht theatertent van Cristal Open Air, achterkant station Aarschot, en ook bereikbaar via Nieuwlandlaan.
Info & tickets via https://www.cristalopenair.be/

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: