Het jonge Gentse rapduo Alois & VLB, vers toegevoegd op het label van Fake Records, brengt vandaag met 'Egotrippen' een eerste single uit. Voor de videoclip van het nummer trok het tweetal samen met regisseur Otis Weewauters naar de verlaten site van Tsjernobyl. 'Egotrippen' is de eerste vooruitgeschoven single van een EP die binnenkort zal verschijnen onder Fake Records.

'Zeventien, maar beter dan de meeste G's'. Grote woorden waarmee de piepjonge maar rotgetalenteerde Alois de deur open trapt op 'Egotrippen'. Een beetje grootspraak is de beide rappers niet vreemd, maar geef hen eens ongelijk. Alois & VLB zijn amper twee jaar actief binnen de rapscene, maar zetten de laatste tijd reuzenstappen. De vraag is niet langer of de beide Gentenaars op een dag de fakkel overnemen, maar eerder wanneer dat zal zijn. 'Egotrippen' laat horen wat Alois & VLB in de mars hebben: melodische refreinen, sterke teksten en producties die internationaal mee kunnen.

Een single die 'Egotrippen' heet mag gerust een megalomane videoclip krijgen. Daarom gingen beide heren samen met de Gentse regisseur Otis Weewauters een aantal dagen naar de voormalige nucleaire site van Tsjernobyl om de clip op te nemen. Het resultaat is adembenemend te noemen. Het postapocalyptische decor is met niks anders te vergelijken en vormt de perfecte achtergrond voor de bikkelharde en introspectieve lijnen van de twee rappers. Alois & VLB laten eens te meer hun intenties blijken om een niveau hoger mee te spelen. Bekijk de videoclip via het YouTubekanaal van Fake.

'Egotrippen' is het startschot van de campagne van Alois & VLB naar hun eerste EP onder Fake Records. Die komt er in het voorjaar van 2022, een exacte datum volgt later nog. Hou intussen hun socials in de gaten voor alle nieuws.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over