"Mogen wij u de komende maanden lastigvallen?", die vraag stelde Luk Alloo in opdracht van VTM NIEUWS aan verschillende interessante Vlamingen die volop in de actualiteit staan. Alloo volgt zijn gasten tijdens hun drukke werkdagen en loodst hen mee naar locaties die voor hen belangrijk zijn geweest. Alloo speelt op de verrassing en doet alles om te prikkelen en bij zijn gasten mooie, onverwachte emoties op te wekken. Soms speels, soms gevoelig. En dat is zeker het geval met Gert Verhulst.

Luk Alloo ontmoet Gert Verhulst op zijn kantoor in Studio 100 en nodigt hem uit op enkele trips naar locaties met een grote sentimentele betekenis. In de auto maakt Gert zich druk over het fileleed. Maar eenmaal Gert zijn oude lagere school en zijn humaniora binnenwandelt, komt hij volledig tot rust. “Er is hier werkelijk niets veranderd”, merkt Gert op. Het levenspad dat Gert als kleine jongen wilde volgen, lag snel vast. “Ik was heel fanatiek in sporten, ik wilde altijd winnen. Ik wilde ook meteen de aandacht trekken op school, ik wilde speciaal zijn, en ik wist ook meteen dat ik beroemd wilde worden. Dat was een uitgemaakte zaak.”

Tijdens de zomermaanden treedt Gert vijftig keer op in zijn persoonlijke speeltuin Plopsaland. “Ik blijf dit doen omdat ‘Samson en Gert’ de basis is van ons bedrijf en van àlles. Ik hoef daar dus niet op neer te kijken.” De CEO van Plopsaland weet zich als geen ander te relativeren. “Als er één ding is waar ik ongelukkig over ben, is dat mijn gewicht”, zucht Gert terwijl hij op zijn hometrainer staat. “Daarom moet ik dagelijks 700 calorieën wegsporten, zo kan ik blijven eten en drinken."

Via Gerts vriendin Ellen heeft Luk Alloo vernomen dat Gert droomt van een grote mobilhome. Hij zorgt voor zo’n mobilhome waarmee een verraste Gert even later naar Essen moet rijden. “Als kleine jongen ging ik elk weekend met mijn ouders naar ons vakantiehuisje. Wij woonden in een klein appartementje en vanaf 1969 brachten wij in Essen alle vakanties en alle weekends door.” Dit bezoek aan het plekje van zijn jeugd maakt heel wat los bij Gert. Tot tranen toe.

De volledige afleveringen van Alloo Bij zijn live en uitgesteld te bekijken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: