Vier Extra Large uitzendingen vanaf 6 december

Op vrijdag 6 december komt de Sint. En ook Canvas is in een gulle bui want vier vrijdagen in december worden de kijkers op algemeen verzoek verwend met een dubbele portie van Alleen Elvis blijft bestaan, de rechtstreekse talkshow met Thomas Vanderveken. Bijna twee uur spannende live televisie met beklijvende beeldfragmenten en gasten van formaat: Bart Peeters, Bruno De Wever, Paul Dujardin en Mieke Van Hecke. Vanaf 6 december, om 21.25 u.

Alleen Elvis blijft bestaan heeft zich de voorbije maanden ontwikkeld tot een gewaardeerd programma, dat smaakte naar meer. Dat was ook het gevoel en de reactie van vele kijkers: ze genoten van de gevarieerde en vaak intense gesprekken, maar vonden het jammer dat door tijdsgebrek niet altijd alle fragmenten aan bod konden komen en dat sommige gespreksthema’s niet verder konden worden uitgediept. De wens van de kijker is de wet van Canvas, en daarom nu dus: Alleen Elvis XL.

De ingrediënten van de talkshow blijven ongewijzigd: twaalf beeldfragmenten sieren de centrale beeldmozaïek. Twaalf fragmenten die de gast gevormd, gevoed, geprikkeld, ontroerd en aan het lachen hebben gebracht; negen daarvan zijn door de gast zelf gekozen, drie door Thomas en zijn redactie. Thomas praat erover met zijn gast en zoals we de voorbije maanden hebben gezien, kan het gesprek daarbij alle kanten uitgaan: de magie van live televisie.

Alleen Elvis blijft bestaan XL – vrijdag 6 december : Bart Peeters

De XL-versie van Alleen Elvis blijft bestaan steekt op 6 december van wal met Bart Peeters. Niet zozeer wegens diens affiniteit met een ‘goedheilig man’ die dan jarig is, maar voor een terugblik op leven en werk van één van de geniaalste entertainers van het land. Thomas en Bart gaan geen taboes uit de weg, en Bart serveert fraaie fragmenten. Onder meer Bob Dylan, JFK, Hans Teeuwen en Maradona passeren de revue. Op de dag van de WK- loting in Brazilië mag Bart alvast ook een gokje wagen over de finalekansen van de Belgen.

Alleen Elvis blijft bestaan XL – vrijdag 13 december : Bruno De Wever

Op 13 december heeft Thomas een afspraak met professor Bruno De Wever. De broer van NVA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever, jawel, maar vooral een autoriteit in de hedendaagse geschiedenis. En alles behalve een ‘saaie prof’. Bruno De Wever reflecteert met Thomas over het opgroeien in een ‘Vlaams nest’, maar evenzeer over theater, onderwijs, geloof en geschiedenis. En de al dan niet erotiserende uitstraling van een professor in 2013. Het documentaire epos Shoah van Lanzmann is voor Bruno De Wever een must, maar ook Le déclin de l’empire Américain, Frank Zappa en een fraai stukje theater van Arne Sierens mogen voor hem niet ontbreken.

Alleen Elvis blijft bestaan XL – vrijdag 20 december : Paul Dujardin

Op 20 december ontvangt Thomas een ’cultuurpaus’. Paul Dujardin – directeur-generaal van het paleis voor Schone Kunsten – is een man met een mening en een missie. Hij is een telg uit een Brussels middenstandsgezin die zichzelf gestaag opwerkte in de ‘culturele wereld’. Ondertussen is hij tot ‘ridder’ geslagen. Maar het gesprek met Dujardin draait niet alleen om cultuur. Dujardin brengt fragmenten mee over U2-frontman Bono én met Va, Vis et Deviens ook een ontroerend adoptieverhaal.

Alleen Elvis blijft bestaan XL – vrijdag 27 december : Mieke Van Hecke

Op 27 december sluit Mieke Van Hecke – directeur-generaal van het katholieke onderwijs - het Elvis-seizoen af. Haar werkdagen beginnen om 4.45 u., ze maalt – zonder chauffeur – vlot 50.000 kilometer per jaar af én heeft over alles een uitgesproken mening. De ideale sparring-partner dus voor Thomas Vanderveken tussen Kerst en Nieuw. Mieke Van Hecke is zot van Toon Hermans én de bolero van Ravel. Als er maar op geschaatst wordt. Ook de sportieve exploten van verspringer Jesse Owens brengen haar in vervoering maar ook aan het twijfelen...

Alleen Elvis blijft bestaan XL : vanaf vrijdag 6 december om 21.25 u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: