De nieuwste langspeelfilm van Stijn Coninx, ‘Marina’, haalde inmiddels reeds 100.000 bezoekers naar de bioscoopzalen. In dit aantal zullen ongetwijfeld al heel wat Marina's hun weg naar de film hebben gevonden, maar teneinde alle Vlaamse Marina's de kans te geven om de film te gaan bekijken, roept Kinepolis Group zondag 24 november 2013 uit tot Marina-dag. Die dag mogen alle Marina's in alle Kinepolis bioscopen gratis naar de film ‘Marina’ gaan kijken (op vertoon van hun identiteitskaart en enkel voor de vertoningen van 14u, 17u en 20u).

Voor journalisten en pers gaat het Marina-persmoment op 24 november in Kinepolis Antwerpen na de vertoning van 14u, nl. rond 15u30, van start. Na de filmvertoning verwelkomt Kinepolis regisseur Stijn Coninx en komt de enige echte Rocco Granata zijn wereldbekende serenade brengen voor alle aanwezige Marina's. Tegelijkertijd zal de balans opgemaakt worden van de veelbesproken actie www.eerherstelvoormarina.be, waarbij hiervoor eerder al een videoboodschap verspreid werd en men een oproep deed om 'Marina', dat de negatieve connotatie van 'ordinair meisje' heeft, uit het woordenboek te laten schrappen. Klik hier om de videoboodschap op Facebook opnieuw te bekijken.

Synopsis ‘Marina’:

Italië 1948. De 10-jarige Rocco groeit op in een bergdorpje in Calabrië. Op een dag neemt zijn vader Salvatore een moedig besluit: hij wil een betere toekomst voor zijn gezin. En België is het beloofde land ... Rocco’s vader werkt in de steelkoolmijnen van Waterschei. Zijn plan: als een rijk man naar Italië terugkeren. Maar al na een jaar laat hij zijn hele gezin naar Limburg overkomen. Rocco groeit op in een vreemde omgeving met een rare taal en een andere cultuur. Als rebellerende jongeman zoekt hij – tegen de wil en overtuiging van zijn vader – een uitweg in de muziek en in de liefde. Hij volgt zijn hart om een eigen droom te realiseren.

‘Marina’ vertelt het grote verhaal van een jongeman tegen de achtergrond van de massale Italiaanse migratie naar België in de jaren '50. ‘Marina’ is een productie van Peter Bouckaert voor Eyeworks, in coproductie met de gebroeders Dardenne en het Italiaanse Orisa Produzioni. Naast Matteo Simoni en Evelien Bosmans, spelen Luigi Lo Cascio (La Meglio Gioventù) en Donatella Finocchiaro de ouders van Rocco. Verder zien we o.a. ook Chris Van den Durpel en Warre Borgmans.

Voor meer info over de film ‘Marina’, surf naar www.kinepolis.be. 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over