De laatste vier deelnemers die dit najaar ‘De Grote Sprong’ wagen bij VTM zijn bekend: acteur Rik Verheye, lid van de Planckaert-familie Stephanie Planckaert, mediafiguur Tanja Dexters en voormalig danseres en gewezen balletschooldirectrice Anouchka Balsing gaan ook de uitdaging aan om de olympische discipline schoonspringen onder de knie te krijgen.

Rik ziet zijn deelname volledig zitten: “In mijn jeugd sprong ik regelmatig met mijn vrienden van de springplank om de meisjes te imponeren. Ik kijk ernaar uit om het nu fatsoenlijk te leren. Schrik heb ik niet, dus ik ga voor de overwinning”. Voor Tanja was de keuze snel gemaakt om deel te nemen: "Ik kies altijd voor het avontuur en de adrenaline. Schoonspringen is voor mij nog onbekend terrein, dus ik ben heel benieuwd hoe ik het er vanaf zal brengen!" Stephanie heeft heel bewust nagedacht over haar deelname: “Vroeger was ik een sportieve waaghals, maar sinds ik kinderen heb durf ik niet zomaar een risico te nemen. Ik wil dus graag eens in mezelf graven om te zien hoever ik me kan pushen om iets te doen waar ik me normaal nooit aan zou wagen.” Ook Anouchka ziet het duikavontuur zitten: “Ik vind schoonspringen een fantastische sport, het is bijna artistiek. Maar het is toch ook waaghalzerij en je moet er wat voor durven. Het is iets helemaal anders dan ik gewoon ben, maar ik wil aantonen dat er geen leeftijd is om iets aan te leren, je moet het gewoon willen. Ik moet fier kunnen zijn op mezelf en denken van ‘Yes! Ik kan dit ook!'"

De veertien andere deelnemers werden eerder bekend gemaakt: Red Bull-stuntman en topsportcoach Cedric Dumont, actrice Ella Leyers, meervoudig wereldkampioene en ex-judoka Gella Vandecaveye, presentatrice Hanne Troonbeeckx, zanger Ian Thomas, meervoudig Belgisch en wereldkampioen en ex-wielrenner Johan Museeuw, zangeres Kato, meervoudig Belgisch kampioen en ex-polsstokspringer Kevin Rans, acteur Michael Pas, gezondheidscoach Sonja Kimpen, zoon van Sonja Kimpen Niels De Jonck, presentator, muzikant en JIM-VJ Sean Dhondt, zanger en tv-persoonlijkheid Sergio Quisquater en mediafiguur Véronique de Kock.

Voor ‘De Grote Sprong’ volgen deze achttien bekende gezichten intensieve trainingen onder begeleiding van een internationaal team van professionele schoonspringers. Zes weken lang beoordeelt een professionele jury hun solo- en duosprongen tijdens de liveshows op elegantie, techniek, moed en moeilijkheidsgraad en kunnen ook de kijkers thuis hun stem uitbrengen voor hun favoriete sprong. Evi Hanssen en Kürt Rogiers presenteren dit nieuwe VTM-programma, live vanuit het Provinciaal Olympiabad in Brugge. Na zes weken weten we wie van deze 18 namen de discipline van het schoonspringen het best onder de knie heeft en zich dé duikkampioen van ‘De Grote Sprong’ mag noemen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: