Het wachten is voorbij - internationale metalsterren ALIEN WEAPONRY zijn teruggekeerd met wraak en hebben de release aangekondigd van hun vurige aankomende tweede release, Tangaroa, uit september 17, 2021 via Napalm Records!

Sinds het uitbrengen van hun veelgeprezen debuut (2018), heeft de kinetische aanwezigheid en het geluid van de Nieuw-Zeelanders – een combinatie van elementen van thrash en groove metal met teksten in de inheemse inheemse taal, te reo Māori – massa's fans en media-supporters over de hele wereld aangetrokken. Net als met hun single "Kai Tangata" uit 2018 - die meer dan 10 miljoen views op YouTube heeft verzameld en de nummer één plek op SiriusXM Liquid Metal's "Devil's Dozen" 13 opeenvolgende weken claimde - is een groot deel van Tangaroa ondergedompeld in de historische verhalen en cultureel erfgoed van het Maori-volk.

Daarnaast beschrijft Tangaroa verhalen over persoonlijke strijd en groei, evenals cruciale milieuthema's. Wees getuige van een eerste voorbeeld van de opwindende nieuwe muziek van de band met het kolossale titelnummer van het album, "Tangaroa". Begeleid door een aangrijpende muziekvideo, beschrijft het nummer het dringende thema van klimaatverandering en illegale visserijpraktijken. Door dit bewustzijn te vergroten, hoopt ALIEN WEAPONRY het belangrijke werk en de inspanningen van de Sea Shepherd Conservation Society te ondersteunen.

Zanger en gitarist Lewis de Jong zegt over het nummer: “We hebben besloten dit nummer te schrijven over hoe de oceaan wordt verstikt door mensen en hun afval. De oceaan is een belangrijk onderdeel van mijn leven en het is belangrijk om hem te beschermen.”

Drummer Henry de Jong voegt toe: “‘Tangaroa’ is een zware en boze boodschap over hoe we de oceaan vernietigen met vervuiling en overbevissing. De video sluit aan bij deze boodschap, waarin we verdrinken in plastic en de strijd van het oceaanleven overbrengen.”

Bekijk HIER de gloednieuwe officiële muziekvideo voor “Tangaroa”.

Na eerdere en huidige tours en festivals te hebben behaald met onder meer Slayer, Black Label Society en Gojira, en door het gewaardeerde tijdschrift Metal Hammer (VK) geprezen als de "future of metal" en door fans van Revolver Magazine (VS) verkozen tot "een van de bands die het meest waarschijnlijk uitbreken in 2021”, staat ALIEN WEAPONRY klaar om te domineren met Tangaroa. Het album combineert de groeiende rijping van ALIEN WEAPONRY met een ongestoord songwritingproces, wat resulteert in hun meest geïnspireerde, eerlijke en geïnformeerde materiaal tot nu toe.

Naast de teksten geschreven in te reo Māori, bevatten veel nummers traditionele instrumenten, taonga puoro genaamd, die de nummers hun eigen krijgerachtige houding geven. De ritmische, dynamische albumopener "Titokowaru" begint met vastberaden roeigezangen en toont het verhaal van een beroemde oorlogsleider die de koloniale regering in Nieuw-Zeeland uitdaagde en een rebellenleger leidde, ondersteund door snelle riffs en stuwende drums. Na opvallende "Hatupatu", geïnspireerd door het schrijnende, legendarische verhaal van een voorouder van De Jong die het opneemt tegen een heks, wordt gedragen door waanzinnige gitaren, pittig gezang en tribal-achtige percussie. Terwijl ALIEN WEAPONRY inspiratie putte uit hun cultuur en omgeving tijdens het schrijven van het grootste deel van Tangaroa, keek de band ook naar binnen - en schepte een visie voor andere delen van het album van binnenuit. Het album duikt in enkele van hun meest effectieve persoonlijke ervaringen, met Engelstalige nummers zoals het peinzende "Unforgiving" over het onder ogen zien van zelfhaat en onzekerheid, en het wervelende, beschuldigende "Buried Underground" waarin de naschokken van drugsmisbruik worden beschreven.

Geaccentueerd door persoonlijke accenten, zoals de betoverende albumhoezen die oorspronkelijk werden geconceptualiseerd op basis van tekeningen van Lewis de Jong, is Tangaroa een enorme volgende stap voor een band in opkomst, die alle elementen omvat die ALIEN WEAPONRY heavy metal's meest authentieke rijzende sterren maken.

Henry de Jong zegt over Tangaroa:

“Het album is verbonden met de boodschap van ‘Tangaroa’ - het hele album is meer een momentopname van het brein van de band tijdens het schrijfproces. We hebben ook liedjes geschreven die gaan over enkele van onze eerste tūpuna (voorouders) die hier in Āotearoa (Nieuw-Zeeland) waren. Hatupatu, die zeer beroemd is in de geschiedenis van de Māori, evenals Īhenga, die tijdens zijn reizen een aantal plaatsen in Āotearoa heeft genoemd.”

Lewis de Jong voegt toe over het artwork en de thematische details van het album:

“Het album is vernoemd naar het nummer ‘Tangaroa’, en we zijn met dit thema op het artwork gegaan. Het album is gebaseerd op een aantal nieuwe ervaringen die we hebben gehad, evenals enkele oude Māori-verhalen. Ik denk dat we de zaken hebben opgevoerd ten opzichte van het laatste album."

Bassist Tūranga Morgan-Edmonds voegt ook toe:

"Het gebruik van nog meer traditionele Māori-geluiden en -stijlen op dit album is een zeer opwindende stap voorwaarts voor ons."

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over