Alexandre Tharaud brengt een ode aan Barbara, naar aanleiding van de 20ste verjaardag van haar overlijden. Na de release van het album “Barbara” komt Alexandre Tharaud op 16 december naar Brussel voor een hommage concert. Dit intimistische en muzikale evenement gaat door in Studio 4 van Flagey. Alexandre Tharaud doet samen met Radio Elvis, Tim Dup, Hindi Zahra en Babx haar grootste successen herleven, afgewisseld met getuigenissen en archiefbeelden van La Dame en noir. Dit concert wordt georganiseerd door Musiq’3, Flagey, Sonuma en Warner Music, de volledige opbrengst gaat naar Viva For Life, de jaarlijkse solidariteitsactie van RTBF en haar radiostation Vivacité.

De Franse pianist Alexandre Tharaud is sinds zijn jeugdjaren een gepassioneerd bewonderaar van Barbara, en kent haar œuvre binnenstebuiten. Hij vatte jaren geleden het plan op om een eerbetoon aan haar te realiseren, en omringde zich naar aanleiding van de 20ste verjaardag van haar overlijden met een schare zangers en artiesten om haar mooiste chansons op te nemen op CD, en ook live uit te voeren.

Na het grote succes van een concerttournee met Juliette Binoche doorheen Frankrijk en een evenement in de Philharmonie de Paris, komt Alexandre Tharaud naar Flagey, vergezeld van de artiesten Tim Dup, Radio Elvis, Hindi Zahra, Babx, Louis Roddeen Olivier Marguerit . Het evenement belooft indringend en intimistisch te worden, met een afwisseling van muzikale passages, biografische teksten, en beeldmateriaal uit de archieven van de RTBF, die ter beschikking werden gesteld door Sonuma. Een uniek concert in de voetsporen van de onvergetelijke vertolkster van Nantes en Göttingen, waarvan de inkomsten integraal zullen worden geschonken aan Viva For Life.

De organisatie Viva for Life werd door de RTBF en haar radiostation Vivacité opgericht in 2013, ter ondersteuning van jonge kinderen (0 – 6 jaar) en hun familie die in armoede leven. Deze vereniging biedt een redactioneel platform voor de problematiek van de kinderarmoede in België, en organiseert elk jaar een grote inzamelactie die haar apotheose kent tussen 17 en 23 december, met een doorlopende en rechtstreekse radiouitzending door drie presentatoren vanuit een glazen studio. Het glazen huis staat dit jaar in het Waals-Brabantse Nijvel.

Op zondag 25 november brengen Patrick Riguelle en Jan Hautekiet een Ode aan Barbara in het radioprogramma “La Vie est Riguelle" op Klara. Het album “Alexandre Tharaud – Barbara” werd uitgebracht op Erato/Warner Classics.

“Barbara”, zaterdag 16 december om 20.15u, in Studio 4 van Flagey.

Info en reservaties via musiq3.be - Tickets eveneens verkrijgbaar via flagey.be, rtbf.be/tickets en bij FNAC

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: