De eerste release van 2021 bij W.E.R.F. Records is een feit. Laat u meeslepen door de heerlijke trip van pianist Alex Koo en zijn internationale vrienden Attila Gyárfás en Ralph Alessi. Het album 'Identified Flying Object' is vanaf vandaag officieel uit op CD en verkrijgbaar in de betere muziekhandel en online via de Bandcamp-pagina van W.E.R.F. Records.

Beluister hier het volledige album. Bekijk hier de videoclip van de single 'Nebula'.

Het gaat erg snel voor de jonge Belgisch-Japanse pianist/componist Alex Koo, die momenteel hoge toppen scheert als opkomend toptalent in binnen- en buitenland. Onlangs werd zijn CD ‘Appleblueseagreen‘, met de Amerikaanse grootheden Ralph Alessi en Mark Turner, bejubeld door het wereldbefaamde Downbeat Jazz Magazine en verkozen in hun lijst van ‘Best Albums of 2019‘, met 4 sterren en de woorden ”Stunningly original“. Vooral de klik met ECM-icoon Alessi was zo bijzonder (Downbeat: "the monster trumpeter who hails from a separate world altogether") dat een verdere samenwerking tussen de twee onvermijdelijk was.

Identified Flying Object werd geboren als duo met jong stokkengeweld Attila Gyárfás, dé drummer bij uitstek van de bruisende jazz- en impro-scène van Boedapest. Nu presenteert het gezelschap als herboren trio met Ralph Alessi hun nieuwe album ‘Identified Flying Object’ op W.E.R.F. Records. Hun muziek, een mix van lyrische composities en improvisaties die op de grens liggen tussen filmmuziek, minimalisme en soundscaping, kan je het best beschrijven als een trip door de ruimte. De vooruitgeschoven single 'Nebula' verscheen op 4 december 2020. De cd 'Identified Flying Object' is nu uit.

Persquotes:

  • "België is te klein voor Alex Koo." De Tijd
  • "Alex Koo overtreft zichzelf op 'Identified Flying Object'." Knack Focus
  • "De eeuwige keuze tussen compositie en improvisatie. Stijlvol in evenwicht gehouden door Alex Koo." Maxazine (NL)
  • "Alex Koo, Attila Gyárfás en Ralph Alessi reizen naar nevels en gaswolken." daMusic
  • "Het jaar is nog maar net begonnen en we hebben al een wereldplaat van eigen bodem." Jazz & Mo'
  • "Een ambitieuze maar tevens pragmatische trip naar een volgend sterrenstelsel waar uiteindelijk niet alles zo vreemd en onbekend is." Jazz'halo
  • "Een parel van een plaat." Luminous Dash

Belangrijk om verder nog te weten over Alex Koo:

Nominatie SABAM Jazz Award 2019. Geselecteerd in de jury voor Canvas/VRT-paneel voor de finales van de Koningin Elisabethwedstrijd 2020 Piano (nu verplaatst naar 2021). Soloconcert ter voorstelling van zijn boek van piano-études in de grote zaal van Bozar (was gepland op 15 november, nu verplaatst naar volgend seizoen).

Eerste prijs Prinses Christina Concours (NL) in 2010 als jong talent. SABAM B-Jazz Award voor Beste Belgische Jazzcompositie van 2015. Fullbright Award (USA) en Prins Bernhard Cultuurfondsprijs (NL), beiden in 2014.

Concerten:

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over