Els Verhaeren

Landrotten opgepast! Er komt een nieuwe Alestorm aan wal! Deze vijf piraten, Christopher Bowes, Dani Evans, Gareth Murdock, Elliot Vernon & Peter Alcorn, brengen je hun nieuwste album, getiteld “Sunset on the Golden Age”. Na “Captain Morgan’s Revenge”(2008), "Black Sails at Midnight" (2009), en "Back Through Time" (2011), zal dit hun vierde full album worden, uitgebracht via Napalm Records. En je kunt er zeker van zijn dat het weer een piratenfeestje wordt! Tenminste, dat is wat kapitein Christopher Bowes en Elliot Vernon, een van zijn gekke bemanning, zeiden op Graspop Metal Meeting, waar ze op vrijdag het grootste metal festival in België mochten openen.

FVM: Jullie hebben net Graspop Metal Festival geopend!?

Christopher Bowes: Inderdaad! Elliot Vernon: Ja, wij hebben Graspop geopend! Waw!

FVM: Het moet geweldig zijn geweest, want het was echt een tof optreden!?

Chris: Het was wel een beetje leuk... Elliot: Ik had wel een beetje plezier ...

FVM: Een beetje?

Elliot: Nee, ik had heel veel plezier! (grijnst)

FVM: Dus dit was je vierde keer hier op Graspop?

Chris: Ja, de eerste keer dat we hier speelden was in de Metal Dome, de twee volgende keren in Marquee 1 en nu stonden we eindelijk op het hoofdpodium. Elliot: Yey!

FVM: Maar daar hoorden jullie echt wel thuis, het publiek genoot er duidelijk van!

Chris: Ik denk dat we hier het groots aantal mensen hadden waar we ooit voor hebben gespeeld. Elliot: En ik denk dat ze allemaal de meeste van onze nummers kenden.

FVM: Ja, ze zongen allemaal mee!

Elliot: En dat is zeer handig!

Alestorm’s optreden op GMM was geweldig! Mensen waren samen aan’t zingen en dansen alsof ze bij een kampvuur op het strand stonden. Er waren mensen verkleed als piraten, aan’t crowdsurfen richting de frontstage als golven rollend over het strand. En op een gegeven moment ging de menigte neer zitten en begonnen ze allemaal samen te roeien. Het was echt leuk om te zien. Dus we waren zeer benieuwd of dit nieuwe album meer van dat zou brengen.

FVM: Dus, jullie hebben een nieuw album “Sunset on the Golden Age”, kunnen jullie er iets over vertellen?

Chris: Het is goed! Elliot: Het is heel goed! Het heeft liedjes over ...

Chris: Benen ... eentje over bijen ... Elliot: Er is een nummer over piraten ...

Chris: een over Lady Gaga ... Elliot: een over schepen, en nog meer schepen ...

Chris: een van hen is eigenlijk een geheim recept voor cheeseburgers! Ik lieg niet! Elliot: Eentje gaat over eenden knuffelen. Chris: Eigenlijk is alles wat we hier zeggen waar, dat is nog het ergste! We verzinnen dit niet. Er is een lied over eenden knuffelen en over cheeseburgers ... dus ja ... Het is wat onnozel, een heel onnozel album. (glimlacht)

Elliot: Het is een meest onnozele album ... Chris: Maar het is het beste onnozele album! (trots)

FVM: Is het als de vorige? Een echt feestje?

Elliot: Het is heel thematisch met de rest van onze nummers. Chris: Het is zeker ... in alle nummers zit wel een piratenfeestje.

Als je naar het album luistert, zal je inderdaad liedjes horen over bijen in "Mead from Hell" en we zijn er vrij zeker van dat "Wooden Leg” over benen gaat. Welke nummers over eenden en cheeseburgers gaan, kun je beter zelf uitzoeken, want dit album zal je laten varen door `Bacon Powered Pirate Core' met riffs over het toetsenbord, beïnvloed door folk metal en klassieke Power Metal. Het zal je doen geloven dat je op een piratenschip staat met als missie bier en rum te stelen van de landrotten. Als je me niet gelooft ...

FVM: Gaan jullie ook weer nieuwe video's uitbrengen?

Chris: We hebben een video voor het nummer "Drink" dat we vandaag gespeeld hebben. We hadden het nog nooit gespeeld voor zoveel mensen ... Elliot: Het was de tweede keer dat we dat nummer speelden en er waren hier veel meer mensen. We hebben het enkel nog in Duitsland gespeeld ongeveer twee maanden geleden. Chris: Maar we doen zeker nog video’s want dat doen we graag ...

... Kijk maar even naar deze “Drink” video op YouTube en ontdek waar deze nieuwe plaat voor staat! Het heeft aanstekelijke liedjes die klinken alsof je ze al jaren kent en je kan ze meteen meezingen. Het zal je laten dromen over het leven als piraat, varend over de zeven zeeën bij zonsondergang, met een fles rum in de hand en een papegaai op je schouder, op zoek naar een nieuwe schat. "Sunset on the Golden Age" is nu verkrijgbaar!

Alestorm zal de zeilen opnieuw hijsen in augustus voor een stormvaart over Europa en zal ook in België aan land komen op 20 september in Biebob in Vosselaar. Zorg dat je erbij bent voor dit metal piratenfeestje!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Alestorm
Datum: 
20 sept 2014
Locatie: 
Biebob Vosselaar
Meer informatie
Meer over