Na de release van haar laatste album ‘Designer’ vorig jaar, was de Nieuw-Zeelandse songwriter Aldous Harding live te zien op Le Guess Who? 2019 in Utrecht: een optreden dat door veel bezoekers werd omschreven als één van de hoogtepunten van de 13e editie van het festival. De bijzondere stem en expressieve gezichtsuitdrukkingen van Harding, samen met de spaarzame instrumentatie, maakten het een indringende en meeslepende show.

Hardings optreden met band vond plaats in de overweldigende setting van TivoliVredenburg’s Grote Zaal. Nu deelt Le Guess Who? een video met ‘Designer’ en ‘The Barrel’, twee nummers van het laatste album, live gebracht tijdens het festival. De video werd geproduceerd door Nick Helderman met geluidsopnames door Marc Broer. Bekijk de video hier.

Le Guess Who? Recordings

Onlangs publiceerde Le Guess Who? al meerdere opnames van het festival in 2019, namelijk van Ethiopische funklegende Ayalew Mesfin & Debo Band; Deense popavonturiers Efterklang, Ierse noiserockband Girl Band; Makaya McCraven, een van Chicago’s meest veelzijdige drummers; de in Stockholm gevestigde minimalistische artiest Kali Malone; en de Japanse, 10-koppige bigband Minyo Crusaders.

Alle opnames zijn te vinden op de festivalwebsite, met daarnaast ook opnames van eerdere festivaledities, waaronder Art Ensemble of Chicago; Beverly Glenn-Copeland; James Holden; Mary Margaret O’Hara; Neneh Cherry; Mount Eerie; Junun feat. Shye Ben Tzur, Jonny Greenwood and the Rajasthan Express; Destroyer; The Notwist en Selda Bağcan.

Le Guess Who? 2020
Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek en cultuur dat jaarlijks vier dagen lang de stad Utrecht overneemt. Het festival voert je mee naar verschillende onbekende bestemmingen, naar geluiden waarvan je het bestaan niet eens vermoedde.
Le Guess Who? 2020 vindt plaats van 12 tot en met 15 november, op meer dan veertig locaties door de hele stad. Voor meer informatie, zie www.leguesswho.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: