I Am The Moon’ is de tweede single die Alderson naar voren schuift naar aanleiding van de release van haar debuutalbum ‘Erinyes’, dat uitkomt op 17 november 2023.

De single werd alvast opgepikt door Apple Music BE (Acoustic Chill (#2) en New Music Daily) en Spotify (New Music Friday BE).

I Am The Moon’ is een nummer dat de grootsheid, ongrijpbaarheid en abstractie van bepaalde emoties omschrijft. "Het is een tocht door een desolaat innerlijk landschap. In de video zie je een kijkdoosje waardoor je een soort van peeping-Tom gevoel krijgt van iets dat je normaal niet mag zien. Een blik achter de schermen van een diepe emotie die de kijker voor heel even mee mag ervaren."

Nel Ponsaers, bekend van The Golden Glows, Stef Kamil Carlens en Indio Louro, neemt een nieuwe gedaante aan als singer-songwriter Alderson. In tandem met de donkere klankkleuren van Fred Lyenn Jacques (Dans Dans, Lyenn, Mark Lanegan, Crime and the City Solution) en Frederik Meulyzer (Post uit Hessdalen, Stray Dogs) ontstaat er dromerige alternatieve/indie muziek – persoonlijk, subtiel en minimalistisch. Alderson neemt de luisteraar mee op een trip door verschillende innerlijke landschappen die soms grillig, vaak bitterzoet, maar altijd avontuurlijk wordt.

Het debuutalbum van Alderson heet ‘Erinyes’ en is het meest persoonlijke wat Nel ooit schreef en komt uit op 17 november 2023.

Ik heb een negatieve energiebom omgezet in pure emotie, wat ook de drijfveer was om deze plaat te maken”, licht ze toe. Het album bevat muzikale zelfportretten die worden afgewisseld met drie woede-uitbarstingen, geïnspireerd door drie Griekse furiën of Erinyen.

Alecto, de onverzoenlijke, Megaera, de afkeurende en Tisiphone, de straffende. De Erinyen zijn mythologische figuren. Ze zijn wraakgodinnen, die degenen die iets misdaan hadden, achtervolgden en kwelden. De Erinyen woonden in de onderwereld en kwamen op aarde als er een misdadiger gestraft moest worden met hun wraak.

Er zitten vele referenties in het album. Als je goed luistert, hoor je zowel de avonturen van Alice in Wonderland als mythologie.” Om het gevoel van leegte nog meer te benadrukken, werd er gekozen voor muzikaal minimalisme. Desolaat, maar ook soms warm als Alderson omringd wordt door goede vrienden.

De keuze voor de samenwerking met Frederic Lyenn Jacques, Frederik Meulyzer en zeker niet te vergeten Christine Verschorren als sound designer en producer was dan ook een evidente keuze voor muzikale gelijkgestemde zielen.

PERS

  • “Dromerig, lichtjes folky en gothic alsof je wordt meegenomen door een betoverd bos." - daMusic
  • "Voor wie, net zoals wij, helemaal weg is van het nummer hebben we goed nieuws. Want in het najaar verschijnt ook Aldersons debuutalbum Erinyes." - Dansende Beren
  • "Het is duidelijk dat Nel Posaers haar muzikale soulbrothers heeft gevonden. Wij kunnen niet wachten om meer te horen te krijgen van dit trio." - Luminous Dash

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over