Als Darren Morrissey en z’n vriend Greg Marshall samen zijn wordt er gezongen. Het liefst de hele avond. Drankje op tafel, hun akoestische gitaren op schoot. Net zo lang tot de zoetgevooisde stemmen weg, en hun Ierse handen verkrampt zijn. Op het vorige jaar uitgebrachte ‘We Rise’ hoorden we een volledige band rond het duo, maar als spelen als duo je tweede natuur is geworden, waarom zou je dat dan niet laten horen?

Op ‘We Rise Again… Acoustically’ hoor je de twee boezemvrienden in de setting waar het voor hen begon. Terug naar vroeger. Toen het duo met de gitaren onder de armen elke ‘open-mic avond’ tussen Dublin en Londen afging. Op ‘We Rise’ hoorde je al het goede van boven de rivieren al terug. En wees gerust: dat is op deze speciale versie minstens net zo waar. Doordat er nóg meer focus ligt op de zanglijnen heeft Morrissey and Marshall zelfs nog duidelijker een eigen geluid.

De intieme setting voert je onder andere naar de jaren 60. Luister bijvoorbeeld maar eens naar de prachtige harmonieën op ‘Sing to You’. Want dat is precies waar het op ‘We Rise Again… Acoustically’ om draait. Twee mannen die doen wat ze het liefste doen: zingen voor hen die het maar horen wil. Helemaal gestript tot de kern. Live, akoestisch en in één take. Wat kan het dan toch een ‘Beautiful World’ zijn he?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: