Britse comedian voor het eerst in België

Met Little Victories, zijn gloednieuwe comedyshow komt Alan Davies voor het eerst in België.

Zijn vorige show, Life in Pain – overigens zijn eerste tournee in het Verenigd Koninkrijk in meer dan tien jaar tijd – werd zeer warm onthaald in Australië, Nieuw-Zeeland en het volledige Verenigd Koninkrijk. Het publiek was zo enthousiast dat extra voorstellingen en een dvd release van zijn voorstelling in het overbekende Londense theater Apollo niet uit konden blijven.

Alan Davies – die we wellicht het beste kennen als graag geziene en vaste gast in de hilarische quiz QI, of als de ster van de iconische televisieserie Jonathan Creek – begon zijn carrière in stand-up comedy in 1988. In 1991 mocht hij de titel Time Out Best Young Comic achter zijn naam schrijven en in 1992 maakte hij zijn debuut in het komische Britse praatprogramma Tonight with Jonathan Ross.

Sindsdien sleepte hij tal van bekroningen in de wacht, zoals de British Comedy Award voor beste nieuwkomer en de Edinburgh Festival Critics Award voor Comedy, en hij werd ook genomineerd voor de British Comedy Award als beste stand-up comedian.

Zijn eerste boek, My Favourite People 1978-1988, werd gepubliceerd in 2009 en werd bewerkt tot de driedelige documentairereeks Teenage Revolution.

In 2010 speelde hij Roland White, de hoofdrol in de BBC2 sitcom Whites. Vandaag is Alan Davies nog steeds te zien als Jonathan Creek in de gelijknamige en uiterst populaire televisieserie, die al tal van prijzen, zoals de BAFTA voor beste drama, in de wacht sleepte. Daarnaast is hij volop bezig met de opnames van een nieuwe reeks QI-afleveringen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Alan Davies
Datum: 
29 januari 2014
Locatie: 
Arenbergschouwburg, Antwerpen

Reservatie:

Meer over