Alain Verdier, Franse nationaliteit residerend in Nederland, werd op een koude 17de februari met spoed geboren op de keukentafel. Zijn aparte artistieke carrière heeft hij waarschijnlijk te danken aan deze ongewone geboorte.

Don Quichot, een beetje rebel en steeds op zoek naar de onbereikbare ster, wist hij via sterke beelden en unieke sounds met succes flink carrière te maken in verscheidene disciplines zoals muziek en fotografie. Tijdens zijn lange carrière als fotograaf heeft hij voor grote namen zoals Dior, Cacharel, Mugler, Givenchy, Vogue, Cosmopolitan en voor vele anderen prachtige werken en campagnes gerealiseerd die internationaal werden opgemerkt. Hij exposeerde zijn werk o.m. in Milaan, Parijs, London, Amsterdam, Genève, Barcelona.. Deze succesvolle exposities resulteerden tevens in uitgaven bij nationale en internationale uitgeverijen van fotoboeken.

In de “Sixties’’ richtte hij “THE SHAKES’’ op. Een groep die deel uitmaakte van de voorlopers van de psychedelica en waarmee hij alle wegen van Europa doorreisde. Een anthology van deze interessante band verscheen in 2013 op vinyl bij Starman Records. In 2015 profileert Verdier zich verder als auteur, componist en producer met het debuutalbum van zijn groep ‘’ANTIDOTE’’ dat in mei 2018 gereleased werd, eveneens op Starman. Een verrassend sterk debuut dat toegejuicht wordt door de Franse, Belgische en Nederlandse pers (thuishaven is Nederland) én publiek.

Vandaag stelt Alain Verdier ons voor een serie nooit eerder uitgebrachte en geremasterde songs van het album “EVIDENCES’’ te ontdekken. Hoewel de vrouw, de liefde en hun genot centraal staan, schenkt Alain Verdier ons, met zekere humor, ook een bijtende blik op onze maatschappij en haar vele ongelijkheden. De teksten laveren tussen kleurrijke poëzie en strak proza in een ‘’Spoken Word Beat’’ jasje, ondersteund door een sterke en sfeervolle songs. Herman Broods Wild Romance gitarist Dany Lademacher kwam zijn oud collega uit The Shakes een handje toesteken.

De single “Femme Lady Dame’’ huldigt de vrouwen die nog steeds pertinent moeten strijden voor gelijke rechten, respect en tégen de vele sexueel getinte intimidaties en misdrijven.

“EVIDENCES’’ is zonder meer een mooi en verrassend plaatje om 2020 mee te beginnen !

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over