Alain Clark gaat het voorprogramma verzorgen tijdens het concert van Mavis Staples op donderdag 27 juni 2019 in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Kaarten voor het concert zijn reeds in de verkoop via Ticketmaster.

De solo-show waarmee Alain Clark het voorprogramma van soul- en gospellegende Mavis Staples verzorgt, is een voorproefje van zijn solo theatertour in het najaar. Tijdens de support show zal hij vergezeld worden door een speciale gast uit zijn familie, namelijk zijn vader Dane Clark. Samen scoorden ze in 2008 de hit 'Father and Friend'. Begin dit jaar stond Alain Clark zelf nog in een uitverkocht Carré.

De 79 jarige Mavis Staples heeft onlangs nog haar nieuwste studioalbum 'We Get By' uitgebracht. De plaat, geproduceerd en geschreven door Ben Harper, ontving de afgelopen maand lovende recensies van de muziekcritici.

Staples werd in de jaren vijftig bekend als het gezicht van de invloedrijke muziekfamilie ‘The Staples Singers’, één van de eerste artiesten die het protestlied combineerde met gospel.Sinds de jaren zestig timmert de gevierde zangeres solo aan de weg en is tot de dag van vandaag altijd actueel gebleven door steeds weer nieuwe stromingen te omarmen in haar muziek. Ze werkte samen met legenden als Prince, Bob Dylan en Curtis Mayfield, maar ook met moderne grootheden als Gorillaz, Arcade Fire, Nick Cave en Wilco-frontman Jeff Tweedy. De plaat, If All I Was Was Black (2017), geproduceerd door Tweedy, is haar meest politiek beladen soloplaat van deze eeuw.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Alain Clark
Datum: 
Donderdag 27 juni 2019
Locatie: 
Carré, Amsterdam

Reservatie:

Meer over