Drie jaar na het succes van hun eerste langspeler 'Boys & Girls' zijn Brittany Howard en haar Alabama Shakes terug met een tweede plaat, getiteld 'Sound & Color'. Het nieuwe album zag het levenslicht in Athens, Alabama, werd opgenomen in Nashville en staat in het teken van de broodnodige evolutie die de band onderging.

Het breekt met de vintage rock waarmee de pers de groep al te gemakkelijk bestempelt. Doordrenkt met een vernieuwde creativiteit, verkennen de Alabama Shakes zonder complexen nieuwe pistes. Hun nieuwe songs werden gedopt in funk, R'n'B, soul, blues en Afrikaanse muziek. Hun eerste single "Future People", met schrille bas, funky drums en heerlijk soulvolle gitaren, neemt ons opnieuw mee in een spannende wereld waar de onnavolgbare stem van Brittany met veel passie de instrumenten begeleidt.

Drie jaar touren hielp Alabama Shakes om hun podiumprestaties te perfectioneren, maar tegelijk de energie van de beginjaren te behouden. Of het nu in een bar is of voor 80.000 mensen; het kwartet geeft zichzelf telkens helemaal. Dat zullen ze opnieuw bewijzen deze zomer in Werchter (op 28 juni), alvorens terug te keren naar de concertzalen, als onderdeel van hun Europese tournee, die op dinsdag 10 november ook halt houdt in het Koninklijk Circus!

En Alabama Shakes had ook het lumineuze idee om een ruwe diamant uit de Londense soulscene uit te nodigen tijdens hun tour.

De jonge Michael Kiwanuka is bij ons sinds 2012 bekend met zijn verbluffende debuut gedragen door zijn ontroerende stem en titels zoals "Home Again", "I'm Getting Ready" of "Tell Me A Tale". Nu hij op het punt staat zijn tweede album te onthullen, keert Michael weer terug naar de Belgische fans in het gezelschap van Alabama Shakes! Een volkomen funky/soul-avond in zicht! De ticketverkoop begint nu vrijdag 12 juni, om 11 uur.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Alabama Shakes & Michael Kiwanuka
Datum: 
Dinsdag 10 november 2015
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

Meer over