Akwasi heeft vandaag zijn nieuwe album Sankofa uitgebracht. Op de plaat debuteert hij als producer naast producers als Hayzee, Mucky, Benny Hunna, Drummakid en Humphrey Dennis. Sankofa is geschreven en gemaakt in de zon. “Ieder nummer moet voelen alsof de Ghanese zon op je schijnt. Als dat niet lukt, heb ik iets niet goed gedaan”, aldus Akwasi. Beluister Sankofa

Sankofa (‘keer terug en ga het halen’) is geen themaplaat. Het is een pilaar onder Akwasi’s persoonlijke en muzikale ontwikkeling. De tracks zijn geboren in Ghana en brengen Akwasi op muzikaal en menselijk vlak weer dichter bij zijn roots. De muziek is in het Nederlands, Engels en Ghanees waarmee hij een brug slaat tussen Nederland en Ghana. “Ik wil dat mijn luisteraars weten dat het Ghanees zijn een onmisbare rol speelt in mijn leven.”

Onlangs ontving Akwasi van de Ghanese ambassade een lifetime achievement award, voor zijn werk in Nederland, maar uitgerekend nú komt zijn muziek uit Ghana. Akwasi dompelde zich onder in highlife, een Ghanese muziekstijl uit de jaren zeventig, die hij kende van zijn grootouders. Alles samen leidde tot Sankofa, een authentieke en pure combinatie van hiphop en highlife, die ook speelt met genres als jazz, soul en afrobeat. Op het album zijn er gastbijdragen van Typhoon, Fresku, Kenny B en Bizzey te vinden.

TRACKLIST
1. Homegirl Loses Her Shit
2. Sankofa
3. We Komen Er Aan
4. Je Bent Nodig feat. Typhoon & Fresku
5. Na Wo Se Deng
6. Stew
7. Sweety
8. Odo feat. Kenny B
9. Juweel
10. Geluk Is Gratis
11. Bullymaf Skit
12. Pain In Your Eyes feat. Bizzey
13. Superpowers
14. Paraplu
15. Palmwine

OVER AKWASI
Akwasi Owusu Ansah groeit op in de Bijlmer en Amsterdam-Osdorp. Hij is letterlijk een zondagskind en dankt zijn naam aan het feit dat kinderen in Ghana vaak de naam van de dag krijgen waarop ze geboren zijn. Als artiest presenteert hij zich als Akwasi, een acroniem van Anton Karel Willem Anton Simon Isaac.

Vanaf zijn twaalfde ontplooit Akwasi zich als schrijver en op zijn vijftiende wordt hij ontdekt als verhalenverteller wanneer hij meedoet aan de Kunstbende. Het blijkt de opmaat naar de theaterschool en later de Toneelacademie in Maastricht. In diezelfde periode vormt hij met producer Hayzee en rapper Leeroy de succesvolle rapformatie Zwart Licht. In 2014 verschijnt zijn solo debuutalbum Daar Ergens. Vanaf vandaag verschijnt in samenwerking met Warner Music Benelux onder zijn recent omgedoopte label Need Recordings, het kersverse album Sankofa.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over