Legendarische experimentele Belgische band "Aksak Maboul" keert terug met "Tout a une fin" ("Everything Ends"), een nieuwe single vergezeld van een duizelingwekkende videoclip !

Het liedje verschijnt tevens als digitale 2 track single en drijft op een unieke mix van elektronische, jazz-, rock- en orkestrale elementen. Deze 2-track single luidt de release in van Aksak Maboul's nieuwe dubbel LP 'Figures' (uit op 15 mei 2020), het eerste echt nieuwe album in decennia van de legendarische experimentele popband. Deze twee nummers zijn edits/remixes, die in deze versie niet op het album zullen verschijnen.

Tout a une fin (korte versie) ('Everything ends')

Een strakke track van 3 minuten met een zangpartij (waarin Véronique Vincent's stem kronkelende variaties uitvoert op de woorden van de titel) en een gedeelte met elektronische en orkestrale instrumentatie die uitmondt in een wilde crescendo-finale.

Blaue Bleistift

Dit nummer legt de meer elektronische en experimentele aspecten van het nieuwe albuù bloot, met zijn kriskras doorlopende keyboardlijnen en geluidscollages. Soort van een mysterieuze, sfeervolle neef van Aksak Maboul's klassieker 'Saure Gurke'?

Tout a une fin komt op 26 februari ook uit in de vorm van een duizelingwekkende videoclip geregisseerd door de jonge animator/collagist Yoann Stehr (wiens recente werk korte films voor modeontwerper Paul Smith bevat). Net als het album 'Figures' is deze single geschreven en geproduceerd door Marc Hollander & Véronique Vincent (respectievelijk oprichter van Aksak Maboul & Crammed Discs, en voormalig vocalist bij The Honeymoon Killers).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over