Els Verhaeren

Roodharige rockzangeres Anneke Van Giersbergen is momenteel bezig aan een akoestische solo tournee en die bracht de Nederlandse ook even naar ons landje. Plaats van afspraak was rock & metal cafe De Verlichte Geest in het West-Vlaamse Roeselare. Niet zo ver van de Franse grens dus was het niet verwonderlijk dat er heel wat fans uit Frankrijk waren afgezakt naar Roeselare voor deze schoonheid.

Anneke Van Giersbergen maakte in het verleden deel uit van o.a. The Gathering en Aqua de Annique en treed ook regelmatig toe als gastzangeres bij o.a. The Devin Townsend Project en Maiden United. Maar ze treedt nu het meest op onder haar eigen naam.

Anneke heeft dus genoeg nummers om uit te kiezen en bracht zo eigen nummers als “The Day After Yesterday” en “My Mother Said”, waarbij je haar prachtige stem in al zijn facetten mocht aanhoren. Maar veel van de nummers van bovengenoemde projecten zijn veelal stevige nummers met indrukwekkend gitaarwerk en niet allemaal zomaar te spelen zo ‘alleen en akoestisch’, dus haalde la Van Giersbergen ook heel wat nummers van andere bands/artiesten boven.

Zo bracht ze ook “Wicked Games” van Chris Isaac, waar ze haar eigen ding mee deed en je af en toe een gitaarslag hoorde die wat Spaans aanvoelde en het nummer zo helemaal haar eigen maakte. Ook “Sex On Fire” van Kings of Leon kreeg een ander, maar zeer geslaagd, jasje van Anneke.Anneke Van Giersbergen - 8

Anneke had een zeer goede connectie met het publiek en regelmatig werd er heel wat gelachen en voelde je een super gezellige sfeer in De Verlichte Geest. Het werd haar dan ook helemaal maar niet kwalijk genomen wanneer ze een paar keer een stukje tekst van een lied vergat, integendeel, haar publiek hielp haar zelfs een handje tijdens “Wish You Were Here” van Pink Floyd.

Het publiek had er al helemaal zin in als ze de ‘OhOh OOh’ van “I’m On Fire” van Bruce Springsteen konden mee zingen. Anneke bracht twee sets met mix van eigen nummers en covers die ze op haar eigen manier bracht, maar eindigde met een eigen vrolijk “Hey Okay”, waarna ze even verdween in de coulissen om daarna gezellig nog tussen haar fans te vertoeven en een praatje te maken.

Anneke Van Giersbergen, Een mooie lieve vrouw met een pracht van een stem!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: