Elke Antwerpenaar kent wel Radio Minerva. Een lokale vrije radiozender die crooners, ever greens en oldies draait. Maar voor de jeugdigen onder ons die het fenomeen nog niet kenden, heeft Jeroen Maes iets bedacht. Hij schreef en regisseerde het theaterstuk Viva Minerva, die het reilen en zeilen achter de schermen van de zender laten zien. Uiteraard is het ook voor de oudere generatie een brok pure nostalgie. Viva Minerva kleurt dus deze zomer niet allen je radio maar ook de Rode zaal van het Fakkeltheater!

We maken kennis met Eddy de Keyser (Carry Goossens) een nogal volgzaam type. Samen met zijn beste vriend Pol presenteert hij “Bel me, schrijf me”. Maar Pol is geveld door Salmonella en kan jammer genoeg niet aanwezig zijn. Eddy heeft schrik om zijn show alleen te presenteren. Maar zijn ietwat bazige vrouw Nicole (Marilou Mermans) heeft beslist dat hij het alleen gaat doen. Eddy luistert braaf tot Mon (Erik Goris), de baas van de radio, met een voorstel afkomt. Yvette (Linda De Ridder), de babbelzieke poetsvrouw, wacht al jaren op haar grote doorbraak en wijst Mon op een belofte die hij ooit maakte. Hij kan niet anders dan haar een kans geven, maar is dat wel zo’n goed idee? Dit is dik tegen de zin van Nicole die ook de telefoon doet voor het programma van haar man. Zij ontvangt alle telefoons voor de zoekertjes, maar vreest dat ze gewoon niet meer aan alle zoekertjes zullen geraken… Richard (Luc Verhoeven) is de laatste rots in de branding van het radiogezelschap. Hij presenteert het programma ‘For ever Green’ met jawel je raadt het nooit, Evergreens. Zijn engels is niet het beste van de wereld, maar brengt toch veel plezier te weeg bij de luisteraars.

Het verhaal begint bij een journaliste die besloten heeft een groot artikel over de radio te plaatsen in de krant. Haar naam is Valérie (Jasmine Jaspers), ze is jong, mooi, blond en ambitieus en dat is het mannelijke drietal niet ontgaan. Maar ook Yvette is door haar gecharmeerd, enkel Nicole vertoont toch licht jaloers gedrag. Ze wint als snel het vertrouwen van iedereen en krijgt dan ook de kans om om de radio met raad en daad bij te staan. Haar eerste idee om meer luisteraars te trekken, is er af en toe eens moderne muziek tussensteken. Maar is dat wel zo’n goed idee? Of vallen de oude luisteraars daardoor af?

Maar niet alleen de mannen mogen genieten van jong en ooglijk schoon, ook de vrouwen krijgen hun portie als er een vriend van Valérie komt opdagen. Ringo (Brent Pannier) charmeert meteen de vrouwtjes en zou zo een vierde Romeo kunnen zijn. Maar hoe loopt het af? Verdwijnen de klassiekers zomaar van Radio Minerva? Of winnen ze toch van al die moderenere muziek?

De cast heeft stuk voor stuk hier weer een mooie prestatie neergezet. Binnen de 10 minuten hadden ze het publiek helemaal op hun hand en volgde de ene lachsalvo na de andere. Het stuk was pure ontspanning met af en toe een streepje muziek. Wat moet een mens nog meer hebben op de zwoele zomeravonden van tegenwoordig. Waar de terrasjes falen de zon in ons hart te brengen, slaagt Viva Minerva met grootste onderscheiding. Ga dus zeker en vast een kijkje nemen want het Fakkeltheater blijft heel de zomer open en verwent jullie graag met “Viva Minerva”! Wij mochten alvast zondag gaan genieten van dit heerlijke stuk en hopen dat jullie dat ook doen!

De voorstelling speelt nu nog tot en met 21 augustus in de Rode zaal van het Fakkeltheater. Maar dat is niet alles! Elke zondag en op de Antwerpse “Moederkesdag” 15 augustus maken ze je uitje helemaal af. Je kan dan namelijk deelnemen aan een gezellige barbecue in het Fakkeltheater. Meer info hierover kan je vinden op http://www.fakkelteater.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Viva Minerva
Datum: 
T.e.m. 21 augustus 2016
Locatie: 
Fakkelteater, Antwerpen

Reservatie:

Meer over