Al sinds 2010, met de release van haar prachthit “Riverside”, is de hele wereld in de ban van haar muzikale creaties. Vandaag is de Deense schone een gevolgde en gevestigde artieste, gerespecteerd door haar vakgenoten en fans uit de vier windstreken. In afwachting van een nieuw album kondigt Agnes Obel alvast een nieuwe Europese tournee aan, die uiteraard ook bij ons halt houdt! Op 2 november staat ze op de planken in de AB!

Singer-songwriter Agnes Obel beschikt over een ongeziene sierlijkheid en een opmerkelijk schrijftalent. Haar album “Philharmonics” (2010) heeft al vanaf de release een overdonderend effect dankzij twaalf tijdloze en intense tracks. Optredens volgen elkaar in snel tempo op, en de carrière van Agnes schiet uit de startblokken. Als grote fanate van Kate Bush, Feist en Debussy, slaagt ze er als geen ander in om een uitgebalanceerde mix van klassiek en modern te creëren, met gracieuze, bezwerende melodieën en composities. In 2013 waagt ze zich met eenzelfde passie aan haar tweede studioalbum. “Aventine” volgt naadloos op haar eerdere werk, en rijgt muzikale pareltjes als “The Curse”, “Aventine”, “Fuel To Fire” en “Dorian” aan elkaar.

Na glansrijke prestaties op Rock Werchter 2012, tweemaal in het Koninklijk Circus in 2011 en een derde keer in 2013, laat Agnes Obel weten dat ze naar Brussel terugkeert op 2 november 2016, deze keer voor een concert in de Ancienne Belgique! Niet te versmaden... De ticketverkoop start op dinsdag 3 mei vanaf 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Agnes Obel
Datum: 
Woensdag 2 november 2016
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over