Volgende week gaat Sandra voor de laatste keer dit jaar aan de slag in haar Open Keuken. Afsluiten doet ze met culinaire tips voor de aankomende feestdagen. De voorbije maanden werd haar kookprogramma gesmaakt door gemiddeld 243.356 kijkers (live+uitgesteld), goed voor 25,4% marktaandeel VVA 18-54). Sandra werkt in de wintermaanden door aan nieuwe gezonde recepten en zal begin 2018 terug op het scherm verschijnen.

Op maandag 27 november start Sandra de week met een gemakkelijk, maar verfijnd hapje: een glaasje met handgepelde grijze garnalen, mango en granaatappel. “Zo’n glaasje presenteert geweldig. Hiermee maak je indruk op je gasten!”. Verder staat er een quiche op het menu met courgette, spinazie en champions en een erg verrassende bodem.

Dinsdag 28 november gaat Sandra de exotische toer op met een Oosters geïnspireerd visgerecht op basis van gemarineerde zalm, paksoi en prei. Het hapje dat volgt is volgens haar een “match made in heaven”: magret de canard met citrus.

Gezond aperitieven op kindermaat, dat zijn de minipizza’s op basis van courgette die Sandra op woensdag 29 november uit de oven haalt. Daarnaast wordt er ook zoet gezondigd met cakejes van… wortel. Ze krijgen een frisse topping van yoghurt.

Donderdag 30 november maakt Sandra twee gerechten recht uit de zee. Als hapje kiest ze voor pittige langoustines, gevolgd door kabeljauw uit de oven met kruidenkorst, groene asperges en zeekraal.

Afsluiters van de feestweek zijn een mooi stukje eendenborst met puree van peterseliewortel én een bruisende cocktail op basis van cava en granaatappel. Perfect om te klinken op de feestdagen!

OP HET MENU
Maandag 27/11: Quiche & glaasje van garnaal, mango en granaatappel
Dinsdag 28/11: Zalm met paksoi, prei en zilvervliesrijst & hapje van magret de canard
Woensdag 29/11: Wortelcakejes met yoghurt-topping & mini-groentepizza's
Donderdag 30/11: Kabeljauw, asperges en zeekraal & hapje van langoustine
Vrijdag 01/12: Eendenborstfilet met puree van peterseliewortel, veenbessensaus en cantharellen & cocktail van cava en granaatappel.

Open Keuken met Sandra Bekkari, elke weekdag om 18.00 bij VTM
Alle videorecepten van Sandra Bekkari zijn te raadplegen op de website van VTM Koken

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: