Het Afro-Latino Festival kan dit jaar opnieuw uitpakken met een uitermate gevarieerde en fantastische line up! Graag delen we dan ook de nieuwe aanvullingen: META & THE CORNERSTONES (sublieme rootsreggae uit de VS), EDWIN PEREZ Y LA EXCELENCIA (salsa dura iconen uit Puerto Rico), MOODCOLLECTOR (partyska uit de Kempen) en ons resident-DJ-duo SQUADRA BOSSA & BUSCEMI.

De Surinaams-Nederlandse top-DJ DYNA vervangt Mr. Vegas die omwille van privéredenen zijn Europese tournee in juli dient in te korten. DJ DYNA komt voor het eerst naar België voor een exclusieve set van de hotste dancehall, bubbling en latin house. Verder ook nog: TEAM DAMP, JUST ME, EASYMEN SOUND, EAST END ROCK, CITY FORCE SOUND, BRAP COLLECTIEF en DJ NINETYTWO.

Volgende week maken we de allerlaatste artiest van Afro-Latino 2017 bekend... Eerder kondigden we al de komst van DADDY YANKEE, ALVARO SOLER, BIG MOUNTAIN, LA PEGATINA, BOEF, VICENTE GARCIA, MOKOOMBA, ROLF SANCHEZ, TLP en nog veel anderen aan.

Online tickets zijn via deze link te koop waar je ook de adressen kan vinden van de voorverkoopwinkels. De timetable is binnenkort ook beschikbaar op onze website.

Meta & The Cornerstones

Meta Dia, geboren in Senegal, woont sedert 2002 in New York. Als een jonge songwriter en charismatische zanger/performer brengt hij samen met zijn band sterke hedendaagse rootsreggae, doorvlochten met verfrissende afro-invloeden. De band heeft de mooie toekomst, die ze als één van de talentvolste jonge reggaebands enkele jaren geleden voorspeld werd, effectief gerealiseerd. Met al 3 sterke platen en vooral door veel op te treden, zijn ze doorgegroeid tot één van de beste jonge bands in the reggae scene! Meta schrijft catchy songs en combineert dat met een krachtige zangstijl, zoals dat hoort bij rootsreggae.

In 2013 waren ze al een keer op Afro-Latino te bewonderen en daarna volgde meerdere grote reggaefestivals in de VS en Europa. De legendarische reggaeproducer Lee Scratch Perry omschreef hen als volgt: “Meta & The Cornesrstones have taken us back to the foundation of reggae music.” Always good to know your roots! Een exclusief Beneluxconcert!

Edwin Perez y La Excelencia

Edwin Perez, bekend als frontman van de legendarische salsa dura band La Excelencia, lanceerde begin 2017 zijn eerste soloplaat 'La Voz del Pueblo'. Veel lovende kritieken volgden op zijn solodebuut met zelfs al direct de officieuze titel van 'beste salsa plaat van 2017'!

Edwin Perez blijft trouw aan het befaamde en steengoede recept van 'salsa dura': veel percussie, harde blazers en pittige, sociaal geëngageerde lyrics. Edwin Perez is dan ook nog eens een podiumbeest, die altijd staat te popelen om concert na concert het publiek in te pakken.

Met La Excelencia zorgde Edwin Perez en zijn bandleden voor een nieuwe generatie van salsa dura bands, maar niets is beter dan de echte pioniers. Naast zijn solowerk zal Edwin Perez en zijn band, met zowat de helft aan gewezen La Excelencia-leden (!), ook de hits van La Excelencia brengen. Ook een exclusief concert voor de Benelux!

Dyna

DJ Dyna, geboren in Paramaribo in Suriname, timmert al enkele jaren met groot succes aan zijn carrière. Hij begon klein als resident DJ in een club in Delft maar al snel ging onder meer Nederland, de Caraïben en Ibiza voor de bijl. Dyna heeft inmiddels ook een populaire eigen show op FunX radio, hét urbanstation van Nederland, met ook best veel Belgische luisteraars!

Een eigen sound hebben is niet veel DJ’s gegeven en die heeft Dyna met zijn ‘Sexed Up Ghostriders’ intussen wel. Dancehall, bubbling en latin house zijn het handelsmerk van Dyna met ‘Round&Round’ feat. F1rstman en Lil’ Kleine als grootste hit tot op heden. First time in Belgium, baby!

Moodcollector

Deze 7 muzikanten doen iedereen fuiven op swingende partyska en feelgood reggae uit onze tropische Kempen. Ze componeren hun eigen zomerse muziek en de zelfgeschreven teksten zijn lekker catchy. Goed om weten: MoodCollector bestaat uit 5 ex-leden van de legendarische Belgische skatrots The Dill Brothers!

Squadra Bossa ft. Buscemi

Een DJ-reisje van Brazilië over de Balkan naar Bollywood in muzikale eerste klasse, that's Squadra Bossa feat. Buscemi!

Buscemi en Squadra Bossa zijn al sinds dag 1 kind aan huis op het Afro-Latino Festival. Maar elk jaar doen ze wel wat speciaals en unieks op hun 'heilige' Afro-Latino wei. Dit jaar mag je dus ook weer wat speciaals verwachten van deze heren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Afro-Latino
Datum: 
7-8-9 juli 2017
Locatie: 
Festivalpark Bree

Reservatie:

Meer over