De line-up van het 38ste CACTUSFESTIVAL is compleet! Met Mono, Omar Souleyman, Boy Azooga, Reena Riot En Eliza komen er nog vijf mooie namen bij eerder aangekondigde acts als Oscar And The Wolf, Bloc Party, Deus, Joe Jackson, Goose, Trixie Whitley, Band Of Horses, Cat Poweren Neneh Cherry!

ELIZA trapt op vrijdag 5 juli het festival in gang. Ze doet dat niet meer met onschuldige popdeuntjes zoals tijdens haar periode als Eliza Doolittle, maar met alternatieve r&b van de bovenste plank.

Het Belgische REENA RIOT, de band rond Naomi Sijmons, krijgt dan weer de eerste spot op zaterdag 6 juli. Diezelfde namiddag komt internationaal gereputeerd fenomeen OMAR SOULEYMAN met z'n repetitieve sound, waarin hij Arabische dabke en baladi combineert met invloeden uit acid house en techno, voor een vroeg feestje naar het Minnewaterpark.

Welshe belofte BOY AZOOGA strooit als opener op zondag 7 juli dan weer gretig met naar psychedelicageurende indie met karakter. Ook het Japanse MONO, medegrondleggers van de atmosferische postrock, is die dag van de partij. In 2009 stonden ze al op Cactusfestival met een concert dat nog lang bleef nazinderen. Eentje om tien jaar na datum gegarandeerd opnieuw naar uit te kijken. Laat de zomer maar komen!

Tickets, volledige line-up en info via cactusfestival.be.

MONO
zo 07 juli — Minnewaterpark, Brugge

Het Japanse MONO bestaat 20 jaar. In die tijd is de band uitgegroeid tot een postrockgigant die gerust in het rijtje mag geplaatst worden met Godspeed You! Black Emperor, Explosions in the Sky en Mogwai. Tiende album 'Nowhere Now Here', met daarop het fenomenale 'After You Comes The Flood', is een nieuw hoogtepunt in hun indrukwekkende carrière en misschien wel de meest gewaagde plaat tot nu toe. Naast de traditionele ingrediënten van postrock en post-metal wordt er nu ook geëxperimenteerd met synths en vocals van bassiste Tamaki Kunishi. De grootste kracht van MONO blijft echter hun liveshows. De band zuigt je helemaal mee in hun epische euforie, en laat je niet meer los! Dat belooft voor hun terugkeer naar Cactusfestival, waar ze in 2009 al een verpletterende indruk na lieten.

OMAR SOULEYMAN syr
za 06 juli — Minnewaterpark, Brugge

Van muzikant op trouwfeesten tot internationale sensatie; het parcours van OMAR SOULEYMAN is op z'n zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. Souleyman bracht in de jaren '90 zo'n 500 (!) live-albums uit, voor z'n grote doorbraak er kwam in 2013 met debuutplaat 'Wenu Wenu'. In de jaren die daarop volgden stond de Syriër op het podium van o.a. Glastonbury en Pukkelpop en werkte hij samen met Four Tet, Björk en Modeselektor.

OMAR SOULEYMAN combineert de Arabische dabke en baladi met acid house en techno. Z'n laatste wapenfeit 'To Syria, With Love' verscheen op het Mad Decent label van Diplo (Major Lazor). Daarmee weet je ook meteen wat je kan verwachten van de man z'n shows: één groot feest! De perfecte combo met een zonovergoten Minnewaterpark!!

REENA RIOT b
za 06 juli — Minnewaterpark, Brugge

In 2012 stond Naomi Sijmons, alias REENA RIOT, in de finale van Humo's Rock Rally. De zoektocht naar een eigen sound die daarop volgde was een hobbelig parcours. Managers, producers en zelfs familieleden, ze probeerden allemaal te bepalen wie ze moest worden. Niets daarvan, besloot Naomi uiteindelijk. REENA RIOTwerd een groep (met muzikanten van dEUS en Tiny Legs Tim in de rangen) en nam zelf alle creatieve controle in handen. Het resultaat is 'Nix': een debuutplaat die een dikke middelvinger is geworden naar de mensen die Naomi wilden kneden tot een artieste die ze niet was. Het album is een mooie mix van rauwe eerlijkheid en breekbare emotie geworden. Scheurende gitaren creëren een donkere sfeer die perfect past bij de onheilspellende stem van Naomi. REENA RIOT is een band met een verhaal en dat hoor je.

BOY AZOOGA uk | Exclusief Concert
zo 07 juli — Minnewaterpark, Brugge

'The song is about death, which is a bit serious, so I gave it a daft name.' Deze quote, over het nummer 'Breakfast Epiphany', vat zo'n beetje de mindset samen van Davey Newington. De muziek van BOY AZOOGA is heel erg tongue-in-cheeck, vol interessante thema's en invloeden uit zowat de volledige muziekwereld. Die invloeden zijn ook duidelijk hoorbaar: The Beach Boys, Serge Gainsbourg, labelgenoten King Gizzard & the Lizard Wizard, William Onyeabor ... En toch heeft BOY AZOOGA, dat ondertussen uit vier leden bestaat, een compleet eigen sound.

Debuutplaat '1, 2, Kung Fu!' drijft heen en weer tussen filmische intstrumentals en geweldig dansbare rock, met tussenin nog een resem andere genres die de revue passeren. De bedoeling van de band is dan ook het vieren van verschillende types muziek, bijna alsof het album een mixtape is zoals je zou maken voor iemand die je graag ziet. Of zoals NME zegt: 'made to be played on festival stages this summer'. Ideaal voor het Cactusfestival dus!

ELIZA uk
vr 05 juli — Minnewaterpark, Brugge

Eliza Doolittle is dood, lang leve ELIZA! De Britse liet haar brave, poppy imago achter zich, en heeft zichzelf heruitgevonden als beloftevol r&b-talent. Haar eerste plaat onder haar nieuwe pseudoniem, 'A Real Romantic' staat bomvol romantische jazzy r&b-nummers die geen seconde vervelen. De grootste sterkte van de plaat is, zoals Dansende Beren zegt, 'haar teasy en tegelijk coole stem, die haar onderscheidt en net zo interessant maakt'.

Verwacht je dus niet aan brave pophitjes zoals 'Pack Up', maar een volwassener sound, die al meteen hard opvalt in singles 'Wasn't Looking' en 'Livid'. Haar Londense shows waren in een paar minuten uitverkocht, en onlangs zorgde ze ook nog voor een overtuigend concert op Eurosonic, Europa's grootste showcase festival. Afspraak op Cactusfestival voor de perfecte soundtrack voor een zwoele, sensuele avond.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Cactusfestival
Datum: 
5 - 7 juli 2019
Locatie: 
Minnewaterpark, Brugge

Reservatie:

Meer over