Zaterdagavond kon het Vlaamse publiek voor het eerst kennismaken met de gloednieuwe live concerttour van Adamo. De met 71 lentes gezegende Siciliaanse Belg, betoverde als vanouds wanneer hij grasduinde in zijn indrukwekkende repertoire. Met bloedmooie klassiekers als 'Inch' Allah', 'Tombe la neige', Sans toi, ma mie', 'Dolce Paola' en 'C'est ma vie', kreeg Salvotore Adamo een tot de nok gevuld Ethias Theater muisstil. De gelauwerde wereldster zou op "safe" kunnen spelen en enkel z'n grootste hits brengen, maar dat ligt niet in de aard van de echte artiest, en dus was er ook plaats voor nieuw werk. Omringd door zijn gereputeerde live band, bracht Adamo voor het eerst in Vlaanderen enkele nummers uit zijn laatste album 'Adamo chante Bécaud'. De Adamo-versies van pareltjes als 'Et maintenant', 'Un peu d'amour et d'amitié' en 'Je reviens te chercher', waren een pakkend eerbetoon aan het oeuvre van dit Franse muziekicoon en werden op luid applaus onthaald. Met 'Les filles du bord de mer' sloot Adamo zijn meer dan geslaagde "Vlaamse" première in stijl af.

Nadat de minutenlange staande ovatie uitdoofde, kon het zichtbaar nagenietende publiek enkel maar concluderen dat het muzikale vuur in de Belgische wereldster nog steeds zeer hevig brandt. Ook in 2015 staat 'Adamo in concert' weer garant voor een sfeervolle en inspirerende muzikale avond van absolute wereldklasse!

De nieuwe concerttour brengt Adamo in Vlaanderen op 3 oktober nog in Stadsschouwburg Antwerpen en op 17 oktober in Capitole Gent. Wie een ticket wil, kan zich maar beter haasten, want de vraag is meestal groter dan het aanbod! Info & tickets: WWW.SHERPA.BE - tel: 070 25 20 20

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: