@Dirk Janssens

Wie wordt de burgemeester van A? Een vraag die ook al een tijdje leefde in het theaterlandschap. Op verkiezingsmaandag 15 oktober stelde De Komedie Compagnie zijn burgemeester voor aan de pers.

Niemand minder dan An Nelissen stapte uit de limo aan Theater Elckerlyc om er op het grote podium haar eerste toespraak als burgemeester te geven. Het was ook het uitgelezen moment om de complete affiche van "t Schoon Verdiep" te onthullen voor de aanwezige pers. An Nelissen zal van 26 april tot en met 19 mei samen met Dirk Van Vooren, Roel Vanderstukken, Manou Kersting, Karel Deruwe, Ivo Pauwels, Jits Van Belle, Christophe Stienlet, Jeron Dewulf en Jan Van Den Boschschitteren in "'t Schoon Verdiep". Regisseur Christophe Ameyemag dit voorjaar dus stevig aan de slag met de theaterbewerking van "Out of Order" van de Engelse auteur Ray Cooney.

"'t Schoon Verdiep" is een productie van Theatertainment voor De Komedie Compagnie. Vanaf 26 april te zien in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

An Nelissen speelt al meer dan 40 jaar theater en is ook bekend van enkele televisiereeksen (o.a. Langs De Kade, Kriebels en Familie). Sinds ze in 1997 solovoorstellingen begon te spelen, groeide ze uit tot 1 van de populairste comediennes van Vlaanderen. Heel Vlaanderen herinnert zich “De vaginamonologen”. Ze werd een vaste waarde in de Vlaamse culturele centra en haar shows bereiken een breed publiek, terwijl ze inhoudelijk toch steevast moeilijke onderwerpen aankaart. Een unieke artiest met een verbazingwekkend talent om iedereen in het publiek te raken.

'T SCHOON VERDIEP vanaf 26 april 2019

Deze bewerking en tegelijk nieuwe creatie, gebaseerd op de originele klucht ‘Out of order’ uit 1990 en geschreven door de Engelse komedieschrijver Ray Cooney, is voor het eerst in Vlaanderen te zien. De actie vindt plaats in Antwerpen in een hotelsuite (of schoon verdiep) van een chique hotel en draait om een gevonden lijk veroorzaakt door een defect schuifraam. Mocht dat lijk niet uit het raam van de suite hangen, dan zou de nacht gevuld zijn met gelach, drank en seks. Maar gelukkig is er nog altijd de persoonlijke assistent van de burgemeester, die de verkeerde man op de juiste plek is om de puinhoop op te ruimen, letterlijk en figuurlijk! Want aan het eind van de dag heeft de burgemeester een reputatie hoog te houden. Al zal het een hele uitdaging worden om dit waar te maken…

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
'T Schoon Verdiep
Datum: 
26 april tot en met 19 mei 2019
Locatie: 
Theater Elckerlyc te Antwerpen

Reservatie:

Meer over