Collega's van de onlangs geschorste Patricia van Liemt toonden zich afgelopen dinsdag zeer solidair met de radiopresentatrice en draaiden ook diverse nummers van Jan Smit, iets waarvoor Van Liemt op non-actief werd gesteld voor een dag. Afgelopen dinsdag was Jan Smit nog steeds een groot taboe op 100%NL.

Visser liet dinsdag nog weten bewust geen volksmuziek te draaien zoals André Hazes, Frans Bauer, Gordon en Jan Smit. "In plaats daarvan wordt echte popmuziek gedraaid, zoals die van Marco Borsato, Kane en Blof. Ik schat de kans als bijzonder klein in dat we Jan Smit gaan draaien. Zijn muziek is misschien door de jaren wel wat veranderd, maar het gaat ook om het imago dat aan hem kleeft."

Visser erkende ook dat er sprake was van slechte communicatie tussen de deejay's en de programmaleiding. "Als programmaleider ben je ook bezig met technische en juridische zaken", legt hij uit. "Soms komen deejay's bij me klagen en dan kan ik door tijdsgebrek wel eens bot uit de hoek komen."

Het nieuwste nummer van Jan Smit, 'Op weg naar geluk', is per direct toegevoegd aan de playlist, zo laat een woordvoerder van 100%NL weten. Omdat meerdere deejay's zich schaarden achter de actie van Patricia was een spoedvergadering bijeen geroepen met de meest betrokken deeajay's

"Tijdens het overleg, dat dinsdagavond plaatsvond in Hilversum, werd duidelijk dat het merendeel van de deejay's Jan Smit graag willen draaien. De reden om Jan Smit niet te draaien, namelijk omdat hij het levenslied zou vertolken, zou volgens de deejay's achterhaald zijn. De deejay's hebben de directie hier dinsdagavond van kunnen overtuigen. En wat de directie van 100%NL ook heeft overtuigd, zijn de enorme hoeveelheden SMS-jes en mailtjes die Patricia tijdens het overleg overhandigde."

Ook bij ons tekenden radiomakers protest aan tegen de beslissing van directies om Jan Smit niet te draaien. Ook bij Radio Donna werdt deze actie ingezet. Jan Smit is binnenkort aan het werk te zien in de oktoberhallen in Wieze voor het moederdagconcert Moeders Mooiste Moment.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: