Donderdagavond ging in Theater M in Mechelen "Partnerruil "in première. Een komedie geschreven door Frans Centers in een Regie van Wim Peters.

Partnerruil vertelt het verhaal van twee bevriende koppels. Cristel (Ariane Van Hasselt) en Bert (David Michiels) leven al een tijdje in een sleur. Bert werkt overdag als tuinman maar zet 's avonds liever niet meer de bloemetjes buiten. Cristel daarentegen doet niet liever dan vrienden uitnodigen en voor hen koken, ook vanavond. Voor haar verjaardag heeft ze hun beste vrienden uitgenodigd Sofie (Katrien De Becker) en Jasper (Christophe Stienlet). Al snel wordt duidelijk dat Jasper en Cristel meer dan goede vrienden zijn. Als op een dag Sofie een filmpje van hen beide ontdekt trekt ze direct naar Bert. Samen beramen ze een plan om de twee uiteen te krijgen. Sofie besluit dat jaloers maken de beste optie is en ze stelt dan ook voor om te doen alsof ze een affaire hebben. Bert volgt braafjes. Zal hun plannetje werken? Of bereiken ze hier juist het tegenovergestelde effect mee?

Partnerruil is een komedie met een ontdeugend kantje. Het eerste deel is nog wat braaf maar in het tweede deel laten de acteurs zich helemaal gaan en komt het tempo er echt goed in

Vooral Katrien moet zich wat inhouden in het eerste deel omdat haar personage dan nog de brave schooljuffrouw speelt. Al laat ze vanaf het begin wel zien wie de broek draagt. Op een subtiele manier laat ze het contrast zien tussen langs de ene kant die brave schooljuffrouw en langs de andere kant die ontdeugende huisvrouw die weet wat ze wilt. Een mooie vertolking van het personage. Ook Christophe moest wat contrast laten zien in zijn personage. Een stoere bonk die in alles altijd de beste wilt zijn maar breekt als hem dat niet blijkt te lukken. Ook hij speelde dat op een leuke manier. Ook Ariane en Bert hebben hun personage op een goede wijze neergezet. Kortom een fantastische prestatie van de cast!

Een leuke komedies vol clichés maar heel fijn om te zien. Heb je nog geen tickets geboekt? Geen nood! De voorstelling speelt nog tot en met 10 februari in Theater M in Mechelen en in maart nog in het Fakkeltheater.

Meer info en tickets op: www.theaterm.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: