De Vlaamse acteur en muzikant Wim Willaert, bekend van zijn rollen in succesvolle tv-series en films, maakt zijn theaterdebuut met de voorstelling 'Bollo Smieto Flamenco'. Deze gloednieuwe en unieke voorstelling, vernoemd naar de bekende Vlaamse kermisattractie waarbij je met een bal lege blikken omver werpt, gaat in première in het voorjaar van 2025. De tournee heeft stops in steden zoals Antwerpen, Gent, Kortrijk en Leuven. Bij diverse zalen is de ticketverkoop al gestart.

Wim Willaert, die samen met Wim Opbrouck de band ‘De Dolfijntjes’ oprichtte, heeft al een indrukwekkende carrière opgebouwd. Hun eerste cd 'Buk' kwam uit in 1998, gevolgd door 'Dolfijntjes' in 2008. Hij was ook actief als accordeonist bij de groep 'Flat Earth Society'. Naast zijn muzikale prestaties, schitterde Willaert in talloze tv-programma’s en films zoals Ex-drummer, Bevergem, Offline, De Twaalf, Red Sonja, en Je suis mort mais j’ai des amis.

Zijn doorbraak op televisie kwam in 2013 met de populaire serie Eigen Kweek, waarin hij de rol van boerenzoon Frank Welvaert vertolkte. De serie werd een groot succes en kreeg drie seizoenen. Na het einde van Eigen Kweek in 2019, vervolgde Willaert zijn televisieavontuur met de comedyserie Nonkels, waar hij de rol van Pol Persyn speelt. Deze serie werd bekroond met een Kastaar voor beste fictiereeks en telt inmiddels twee seizoenen. Onlangs werd bevestigd dat er een derde seizoen van Nonkels komt.

In 2022 bracht Willaert het boek Over Wolken uit, waarin hij lezers inspireert na te denken over opvoeding en het omgaan met kinderen.

Met 'Bollo Smieto Flamenco' betreedt Wim Willaert voor het eerst het theaterpodium. De voorstelling belooft een monoloog vol humor en muziek, waarin de veelzijdigheid van Willaert’s talenten volledig tot hun recht zullen komen.

De tournee van 'Bollo Smieto Flamenco' start in het voorjaar van 2025. Tickets en meer informatie via LiveComedy.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over