Vandaag neemt een nieuw, echt, regionaal Antwerps radiostation zijn plaats in in het radiolandschap van de Scheldestad en omgeving. Vanaf die ochtend vindt de luisteraar op de fm-frequentie 105.4 Antwerpen fm in de plaats van COOL FM. Antwerpen fm identificeert zich van bij de start met een sterk Antwerps profiel en zal een forum bieden aan al wat reilt en zeilt in de Antwerpse regio. Daarmee is Antwerpen fm in feite een beetje een “back to the roots” project dat refereert naar de bloeiperiode van de vrije radio’s in de jaren tachtig. Antwerpen fm is een project van Airtime bvba.

Airtime bvba exploiteert sinds vier jaar het radiostation “COOL FM” in Antwerpen. En dus vanaf nu "Antwerpen fm". We richten ons met deze zender op een volwassen publiek tussen 30 en 60 jaar, het accent in onze muzikale format ligt vooral op up-tempo herkenbare muziek uit de jaren 70, 80 en 90 met heel wat soul en disco en zo weinig mogelijk storende elementen.

Wij proberen ook niet de doorsnee radio te zijn met te veel gebabbel en getater, we vinden dat hier tegenwoordig een overaanbod van is en willen ons vooral focussen op de essentie van radio, namelijk “MUZIEK”.  Om ons te onderscheiden van het huidige aanbod aan nationale zenders profileren we ons zowel in de programmatie als communicatie 100% Antwerps,  Antwerpen heeft immers een meer dan voldoende potentieel voor een echte stadszender.

Wij opereerden 10 jaar lang met hetzelfde format onder de naam “NOSTALGIE” en bereikten een nationaal marktaandeel van 3,5% met één enkele zender in Antwerpen maar omwille van een probleem met onze franchise veranderden we vier jaar geleden van naam. Het laatste cijfer noteert 92 000 luisteraars.

Vanaf 1 juni verandert Cool fm in Antwerpen fm. Omdat we ons nog sterker als een echte “Antwerpse” regionale zender willen profileren hebben we beslist om de naam van onze zender een echte Antwerpse identiteit mee te geven. Antwerpser dan “Antwerpen fm” kan haast niet.

De naam Cool fm was ook niet meteen te associëren met de doelgroep die we nastreven,  (30-60 met de nadruk op tweeverdiende dertigers en veertigers).

We willen ons met Antwerpen fm duidelijk onderscheiden van het huidige radio aanbod en, in alle facetten een echte Antwerpse zender zijn met programma’s die een forum bieden aan verenigingen, evenementen, winkeliersverenigingen, ondernemers…alles wat iets met Antwerpen te maken heeft.

Voor de regionale berichtgeving werkt de redactie van Antwerpen fm samen met A nieuws. A nieuws is een onafhankelijk platform binnen die regionale redactie. Het voordeel van deze constructie is dat dit toelaat een nog groter aanbod aan regionaal nieuws te kunnen brengen en dieper in detail in te gaan op sommige berichten. A nieuws heeft inderdaad een eigen website (www.anieuws.be) waarop je Antwerps nieuws kan terugvinden in uiteenlopende vormen, van bv. geschreven bijdragen en artikels over interviews en tot audio-visuele reportages. A nieuws bericht over de nieuwsfeiten en duidt de Antwerpse actualiteit op een aangename manier, met veel extra informatie voor een breed publiek.

Wij zijn er van overtuigd dat er grote behoefte is aan dit soort product. In de jaren tachtig was er een sterk actief radiolandschap in Antwerpen, denk maar terug aan Radio Antigoon, Radio Express, Radio Stad…. Eigenlijk is Antwerpen fm een beetje een back to the roots project en willen we de Antwerpenaren terug een zender bezorgen waarop ze zich in alle facetten thuisvoelen.

Acteur, gastronoom, levensgenieter en volbloed Antwerpenaar Gène Bervoets aanvaardde peter te zijn van de Antwerpse regionale radiozender.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: