Op dinsdag 24 februari 2015 neemt Manchester City, de Britse topclub van Vincent Kompany, het op tegen het ijzersterke FC Barcelona van onder meer Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar. Vorig seizoen kon Manchester City niet winnen tegen FC Barcelona. Kompany en zijn ploegmaats hopen dit seizoen eindelijk eens door te storen in de Champions League. Maar ook Messi en co willen verder in Europa.

Peter Denruyter, Head of Sports bij 2BE: “Europees voetbal is tot nog toe geen succesnummer voor Manchester City. Toch begint de club stilaan een reputatie op te bouwen. Manchester City kon zich plaatsen voor de 1/8ste finale ondanks een slecht begin in de groepsfase. Momenteel draait de club indrukwekkend goed in de Premier League. Tegen FC Barcelona lukte het vorig seizoen niet. Voor de Catalaanse club is het alweer een topjaar. Barça won de groepsfase voor de dertiende keer en gaat zo voor de achtste opeenvolgende keer naar de achtste finales. In de groepsfase haalde Barcelona gemiddeld 62,6% balbezit. Het duo Messi en Neymar loopt als een trein. En toch: dit weekend liep het nog mis voor Barcelona in de Primera Division.”

Jan Dewijngaert en Patrick Vervoort leveren vanuit het Etihad Stadion commentaar bij deze wedstrijd. In de Champions League-studio ontvangt Tom Coninx proftrainer Aad De Mos en voetbalanalist Marc Degryse. Na de match volgt er een uitgebreide samenvatting van een andere topmatch: Juventus – Borussia Dortmund, met commentaar van Peter Morren.

Manchester City – FC Barcelona achtste finales van de uefa champions league dinsdag 24 februari 2015, live bij 2BE en op 2be.be vanaf 20.20

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: