Na de samensmelting worden de expeditieleden wakker met een volle maag. De feesttafel heeft deugd gedaan voor hun getergde lijven. Maar de sfeer is veranderd: er is geen Kamp Noord of Kamp Zuid meer, vanaf nu is iedereen een kamp op zichzelf. De leden van het voormalige Kamp Zuid hebben evenwel een pact en het eerste doelwit lijkt Lesley te worden.

In de immuniteitsproef wordt er voor het eerst individueel gestreden. Wie komt als winnaar uit de bus en mag vertrekken naar het luxueuze winnaarseiland. De andere robinsons vertrekken naar een nieuw eiland, zonder vuursticks. De herinnering aan de honger die de deelnemers leden zonder vuur, ligt nog vers in het geheugen.

Het valt op dat Lesley buiten de groep staat. De robinsons beantwoorden haar begroetingen niet gesprekken vallen stil wanneer ze erbij komt. De stijgende frustratie bij Lesley mondt uit in een hevig groepsgesprek. Ze confronteert de groep in een poging de situatie recht te trekken. Maar het is de eilandraad die beslist over haar lot. En deze keer krijgen de expeditieleden zes stemmen die ze vrij mogen inzettten tot aan de halve finale. Het spel is nog niet gespeeld…

Expeditie Robinson - Donderdag om 20u35 bij VIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: