Absynthe Minded, het moniker waaronder Bert Ostyn en zijn gevolg al jaren Belpop-geschiedenis schrijven, duikt in 2021-2022 (de eerste demo’s en concerten dateren van 2001, de eerste demo met band werd in 2002 uitgebracht) het twintigste levensjaar in. Al twee decennia lang - een eeuwigheid in het huidige muziekcircuit - grossiert de band in frisse indiepop doorspekt met jazz, gypsy swing en rock. Puik songwriterschap met de kenmerkende warme stem van Ostyn erbovenop samengevat in zeven langspelers, waarvan laatste wapenfeit Riddle Of The Sphinxin juni ’20 het levenslicht zag.

Het perfecte moment om een bloemlezing van die straffe carrière in een ‘Best Of’ verzamelaar te gieten. Saved Along The Way – the best of Absynthe Minded’ kun je vanaf vandaag, 9 april, (release CD) en vanaf 16 april (release LP) op de kop tikken en bevat alle klassiekers zoals Envoi’, ‘My Heroics, Part One’ en ‘Papillon’.

Daarnaast bevat de CD ook de covers die Bert Ostyn uit de mouw schudde voor het VTM-kijkcijferkanon‘ Liefde Voor Muziek’, een dubbelaar met maar liefst tweeëntwintig songs. En Absynthe Minded richt de blik ook op de toekomst met gloednieuwe single Saved Along The Way’, de titeltrack van de compilatie.

Ontdek de ‘Best Of’ via: https://AbsyntheMinded.lnk.to/BestOf

Daarnaast is er nog meer goed nieuws voor fans van de groep: Absynthe Minded keert namelijk terug naar de heimat voor het eerste concert in het kader van die twintigste verjaardag. Op 22 december '21 duiken ze de Gentse Vooruit in alwaar ze gretig zullen grasduinen in het 'Saved Along The Way - the best of Absynthe Minded' - repertoire.'

ONTDEK DE 'BEST OF' HIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over