Voel je dat de herfst eraan komt? De dagen worden weer korter en kouder... De ideale tijd van het jaar voor romantische komedies komt er weer aan!

Vanaf 6 november draait de heerlijke romantische komedie About Time in de cinema. Met Rachel McAdams (The Notebook) in de hoofdrol en Richard Curtis (Four Weddings and a Funeral, Notting Hill, Bridget Jones’s Diary, Love Actually) als scenarioschrijver ben je met deze film verzekerd van een hartverwarmende en romantische topkomedie. De soundtrack van de film is ook niet de minste: niemand minder dan Ellie Goulding maakte de soundtrack ‘How long will I love you’ voor About Time.

Het verhaal
Op zijn 21ste ontdekt Tim Lake (Domhnall Gleeson) dat hij door de tijd kan reizen.

Na het zoveelste teleurstellende oudejaarsfeestje krijgt Tim van zijn vader (Bill Nighy) te horen dat alle mannen in hun familie door de tijd kunnen reizen. Tim kan de geschiedenis niet veranderen, maar wel wat hij zelf meemaakt en meegemaakt heeft. Hij besluit om zijn leven wat leuker te maken… met een vriendin. Jammer genoeg loopt dat niet zo vlotjes als verwacht.

Wanneer Tim van de kust van Cornwall naar Londen verhuist voor een stage als advocaat, ontmoet hij de mooie, maar onzekere Mary (Rachel McAdams). Ze worden verliefd, maar een ongelukkige fout bij het tijdreizen zorgt ervoor dat hij haar nooit ontmoet heeft. Ze blijven elkaar steeds voor het eerst ontmoeten tot hij uiteindelijk na veel doordachte tijdreizen haar hart verovert.

Dankzij zijn gave doet Tim het perfecte romantische huwelijksaanzoek, vermijdt hij op zijn bruiloft de vreselijke speeches van zijn getuige, redt hij de carrière van zijn beste vriend...

Naarmate zijn rare leventje vordert, merkt Tim dat hij met zijn unieke gave de zorgen en de goeie en slechte tijden die je in elke familie hebt, niet kan vermijden. Tijdreizen heeft zijn beperkingen en kan bovendien ook gevaarlijk zijn. About Time is een komedie over liefde en tijdreizen waarin blijkt dat tijdreizen eigenlijk niet nodig is om ten volle van het leven te genieten.

Richard Curtis is de schrijver van tv-programma’s zoals Not the Nine O’Clock News, Blackadder, Mr Bean en The Vicar of Dibley. Hij schreef ook onder meer het scenario van Four Weddings and a Funeral, Notting Hill, Bridget Jones’s Diary, Love Actually en The Boat That Rocked. Die laatste twee regisseerde hij ook. Het scenario van War Horse is zijn recentste werk.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: