4.000 Brusselse studenten zullen in de loop van juni examen kunnen afleggen in de Ancienne Belgique.

De Brusselse campussen van KU Leuven en Odisee Hogeschool passen hun examenroosters en -vormen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Om de examens te kunnen spreiden in tijd en ruimte, en het aantal studenten per locatie te beperken met het oog op fysieke afstand, moesten ze op zoek naar bijkomende locaties.

Er werd een oplossing gevonden dichtbij de campus: 4.000 Brusselse studenten zullen tussen dinsdag 2 juni en vrijdag 3 juli examen kunnen afleggen in de Ancienne Belgique. AB opent haar deuren voor drie verschillende examenmomenten per dag. De aanwezige groepen zijn niet groter dan 80 studenten. Op die manier kunnen studenten veilig examens afleggen op voldoende afstand van mekaar.

Alle voorzorgsmaatregelen worden daarbij in acht genomen. Zo is er een circulatietraject voorzien, zijn alle nodige persoonlijke beschermingsmiddelen aanwezig en wordt er via het ventilatiesysteem van de zaal 100% verse lucht ingeblazen.

"We zijn momenteel op zoek naar alternatieven voor het gebruik van de leegstaande zaal. In deze moeilijke tijden wil AB volop het maatschappelijk engagement aangaan. Het openstellen van onze ruimte voor de examens van de KU Leuven en Odisee Hogeschool past volledig in dit verhaal. Wij zien deze Brusselse studenten bovendien graag terugkomen in september. Niet voor een herexamen, maar wél voor een concert in AB.” - Marc Vrebos, algemeen directeur ad interim van AB.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: