Wat speelt er zich af in de hoofden van generaties X, Y, Z en beyond? Om een antwoord te vinden op die vraag en om een oprechte band te creëren met jongeren, start AB vanaf 21 oktober haar eigen jongerenlaboratorium. Onder de noemer Youth L’AB richt ze zich specifiek op de meertalige Brusselse jeugd.

Voor het eerste werkseizoen van Youth L’AB ging AB op zoek naar zes geëngageerde, multigetalenteerde jongeren met een hart voor muziek. Jarno (20), Angela (20), Mariam (24), Daan (19), Anne (21) en Albin (18) vormen sinds kort een op zich staand team dat tot eind juni 2022 nauw samenwerkt met de voltallige AB equipe. Tijdens dit traject krijgt elk lid van het Youth L’AB de nodige ruimte en ondersteuning om zich te ontplooien naargelang hun persoonlijke interesses en toekomstvisie.

Afhankelijk van wat deze jongeren willen realiseren, werken ze intensief samen met de promotie-, programmatie- of productieploeg van AB. Ze worden daarbij aangemoedigd om hun ideeën te pitchen en krijgen vervolgens de nodige begeleiding om deze te realiseren. AB hoopt op die manier waardevolle kennis over de concert- en evenementensector aan hen over te dragen en het talent van deze jongere generatie aan te wakkeren.

De jongeren van het Youth L’AB fungeren van hun kant als de spreekbuis van een generatie. Ze vertellen AB wat ze boeiend vinden en hoe AB hen het best kan bereiken. Dit geeft AB de kans haar toekomstig aanbod zo goed mogelijk afstemmen op de noden van de stedelijke jeugd.

De ontwikkelingen van het zijn op de voet te volgen via het gloednieuwe Instagramkanaal abyouth.lab.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over