Vanaf september hervat AB voorzichtig haar concertwerking in een nieuw ABnormal format.

Na 170 dagen gooit AB de deuren weer open. Ook al heeft AB haar twijfels bij de manier waarop de overheid de evenementensector behandelt, vindt ze het toch belangrijk om weer artiesten en publiek te kunnen verwelkomen in een veilige en warme omgeving. Ze gaat daarom aan de slag met de opgelegde veiligheidsmaatregelen en presenteert onder de noemer ‘ABnormal’ een intieme concertreeks voor maximum 200 personen.

Een lege AB die naar stof begint te ruiken in plaats van bier, zweet en plezier: we hebben er genoeg van. AB is daarom maar wat blij dat ze vanaf september voorzichtig haar concertwerking kan hervatten. Deze zal zoals verwacht kleinschalig en ook vooral ABnormal zijn. De grote zaal wordt daarbij tijdelijk omgebouwd naar het AB Theater, met een capaciteit van 200 personen. De focus ligt er op sfeervolle shows in een aangepast decor. Artiesten wordt gevraagd om in een kleine bezetting te spelen of om gloednieuw materiaal voor het eerst met publiek te delen. Enkele clubconcerten die niet geannuleerd werden, verhuizen naar deze theateropstelling.

De eerste ABnormal concerten zullen volledig tricolore kleuren. Zo starten we op 11 september in het AB Theater met Blanche. Nadien bubbelen we daar verder Belgisch met o.a. An Pierlé, High Hi, Mintzkov, Marble Sounds, School Is Cool, Portland en Liesa Van der Aa. Brihang viert de verjaardag van zijn album Casco met twee passages in het AB Theater, waaronder eentje voor de allerkleinsten.

AB Salon-concerten verhuizen op hun beurt naar de AB Club in een zittende opstelling met een capaciteit van 60 personen. Focus hier ligt vooral op hedendaagse electronica, neo-klassiek en improvisatie met concerten van o.a. SCHNTZL, David Edren & Miaux, Ben Bertrand & 64 Feet, Ignatz & Farida Amadou en Willem Ardui.

AB zal voor alle concerten dit najaar de ticketinkomsten integraal naar de artiest laten vloeien. De eerste rij blijft daarbij telkens voorbehouden voor mensen uit de zorgsector in het kader van AB’s ‘Front line for the frontliners’ campagne. Een volledig overzicht van alle ABnormal concerten vind je hieronder.

De weg naar dit nieuwe ABnormaal leek eindeloos te duren. AB staat dan ook te popelen om terug publiek te kunnen verwelkomen. AB is terug: Harder - Better - Faster & Stronger. AB loves you!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: