Van 23 tot en met 27 augustus strijken AB’s zomerfestivals neer in het indrukwekkende Gare Maritime op de site Tour & Taxis. Boterhammen in het Park wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot Boterhammen in de Stad, maar behoudt natuurlijk zijn affiche vol Nederlandstalig lekkers. Feeërieënstaat opnieuw garant voor een wonderlijke mix van genres.

We stellen met veel graagte de line-ups aan je voor.

Zoals steeds neemt Feeërieën de rol van rariteitenkabinet op zich. Op maandag 23/08 duikt succulent liedjesfluisteraar, multidisciplinair artiest en eigenzinnig performer Stef Kamil Carlens in zijn uitgebreid repertoire. Het spoken word duo Lisette Ma Neza (slam poetry) en Neil Akenzua (piano) grijpt het publiek bij de keel.

Dinsdag 24/08 brengt pianist Dorian Dumont een eerbetoon aan Aphex Twin, het wonderkind van de elektronische muziek, ter ere van diens 50ste verjaardag. Karima El Fillali & Amsterdams Andalusisch Orkest eren op hun beurt de Egyptische zangeres Oum Kalthoum, die liefkozend ‘The Grand Dame of Arab Singing’ werd genoemd.

Topsopraan Lore Binon zorgt op woensdag 25/08 dan weer voor collectieve ontroering met een stem die door het duister snijdt. Nadien stellen Dez Mona & BOX (Baroque Orchestration X) in première hun nieuwste album LUCY voor: een heerlijke mengelmoes van pop en barok.

Donderdag 26/08 is het Tim Vanhamel z’n beurt om als Comité Hypnotisé zijn Dubs Pour Oh La La voor te stellen: een nerveuze mix van dub, boogie, funk en minimalisme. Gevolgd door Holden & Zimpel, het muzikale huwelijk tussen elektronische muziekgoeroe James Holden en klarinettist Waclaw Zimpel.

Vieze Meisje - of nog: performer-zangeres Maya Mertens en jazzpianist Azertyklavierwerke - luidt de vrijdagavond 27/08 in met sonore chaos en hilarische lyrics. Daarna is het tijd voor bezwerende en sferische Turkse psychedelica met Gaye Su Akyol, de gedroomde afsluiter van een eclectische week.

Boterhammen in de Stad: Uw Zomers Gerie

Voor de 31ste keer al zet Boterhammen in de Stad de beste Nederlandstalige acts op het podium. Op maandag 23/08 staan Marzo, Meuris, Meersschaert & Van Lierde paraat om een schatkamer aan donkerder Noordkaapmateriaal in een ‘metalen minimalisme’ versie tot leven te brengen.

Dinsdag 24/08 nemen o.a. Mauro Pawlowski en Lien Van de Kelder als ‘Smartschade’ een duik in de onderbuik van het Nederlandstalige lied. Van precieuze parels tot slempige slapstick: het wordt een heerlijke trip door het oeuvre van onder andere Eddy Wally en Willy Organ.

De legendarische Brusselse band Madou - een heus cultfenomeen en product van begin de jaren ‘80 - siert op woensdag 25/08 de affiche van 'de Bokes’. Ze nemen gloednieuwe nummers mee, veertig jaar na de release van hun debuutalbum.

De Nederlandse schrijfster en electropopqueen Aafke Romeijn speelt op donderdag 26/08 dan weer heerlijk eerlijke, vrolijke en minder vrolijke popdeuntjes uit haar nieuwste album Godzilla.

Willem Vermandere hoeft geen introductie, toch? Vorig jaar bracht de Vlaamse kleinkunstenaar en beeldhouwer op zijn 80ste zijn nieuwste album Confessies uit. Wij zijn dolgelukkig dat we samen met hem op vrijdag 27/08 het weekend mogen inluiden.

Een overzicht van alle praktische informatie voor het publiek vind je hier. We kijken zò hard uit naar deze editie van Boterhammen in de Staden Feeërieën 2021. Tot dan!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: