Nu AB haar deuren opnieuw opent, kijkt Stubru-presentator Rik De Bruycker voor de podcast Guestlist weer achter de coulissen van de concertzaal. In de eerste aflevering van het tweede seizoen gaat het over opera, hedendaagse dans en theater.

Toen AB in maart 2020 haar deuren moest sluiten, besliste ze om als coproducent haar schouders te zetten onder minder voor de hand liggende voorstellingen. Op 13/12 strijkt ‘Dance Of The Seven Veils’ er bijvoorbeeld neer: een interdisciplinaire opera met onder andere sopraan Astrid Stockman en contrabassist Pieter-Jan Vanassche (Innerwoud). Ze hebben het met Rik over wat zo fantastisch is aan genreoverschrijdend werken.

Je hoeft niet ver in de geschiedenis van AB te duiken om sporen van opera, hedendaagse dans en theater te vinden. Zo debuteerde gerenommeerd choreograaf, danser en regisseur Wim Vandekeybus in 1987 met zijn ‘What the Body Does Not Remember’ op het podium van de zaal. In deze aflevering vertelt hij over zijn samenwerkingen met onder andere David Byrne en David Eugene Edwards. Hij verklapt ook welke wereldster hij probeert te strikken voor zijn nieuwste voorstelling.

In de rubriek ‘Durf te vragen’ onderzoekt Rik wat Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers), Pieter-Jan Symons (Goe Vur In Den Otto), Sofie Engelen (Willy) en Jasper Van Biesen (Songfestival Podcast) écht denken over Maneskin, de Italiaanse rockband die recent het Eurovisiesiongfestival won. Zijn ze de redders van de rock ‘n roll of een tijdelijke TikTokhype? Verder stuurt hij voor de rubriek ‘Mish Mash’ Tessa Dixson naar het concert van Briqueville en ontdek je welke band AB directeur Tom Bonte op dit moment grijsdraait.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: