Muziek, boterhammen en een soepje vlak in de schaduw van De Munt / La Monnaie, hartje Brussel. Lees: dé perfecte middagpauze.

AB en deBuren, Vlaams-Nederlands huis van cultuur en debat, slaan vanaf nu de handen in elkaar voor een reeks smaakvolle middagconcerten. Volgende artiesten bijten alvast de spits af:

Tristan
Deze artieste uit Gent wordt door talrijke muziekconnaisseurs geroepen als one to watch. Met haar jongste ep ‘Delidomia’ die uitkwam in 2019 onder het label van PIAS is ze dan ook aan een opwaartse mars begonnen, die wij maar al te graag de top zien bereiken. Ambient, pop, jazz, elektronica … dat is het allemaal. Tristan – aka Isolde Van den Bulcke - brengt eerlijke en persoonlijke muziek, met songtitels die speciaal klinken, maar enkel omdat ze dan ook zo eerlijk zijn. Isolde is met Tristan misschien nog steeds op zoek naar haar eigen stem, live is het al volop puur genieten.

Fulco
Het Nederlandstalige pop-soloproject van Fulco Ottenvanger komt terug naar het bruisende Brussel. De Nederlander/Belg/Brusselaar/Gentenaar die we ook kennen van De Beren Gieren, STADT en het duo BeraadGeslagen heeft zijn roots een beetje overal liggen. Een echt kind van deze wereld! – en vandaag weidt hij zich aan de Nederlandstalige pop, of is het Nederlandstalige funk? Jazz? Hij was in het najaar 2019 te zien in onze AB Club om zijn nieuwe soloplaat, ook ‘FULCO’ genaamd, voor te stellen. Wij kunnen getuigen, het was fenomenaal. Wat kan je verwachten? Een muzikale middag, een klein beetje wanorde en dat allemaal overbrugd door een laagje humor.

Zandland
Jazz en ook wel een beetje cabaret met Nederlandstalige teksten is wat we kunnen verwachten van het nieuw muzikaal project van Niels Boutsen - ook wel gekend als singer-songwriter Stoomboot - en saxofoniste Marjan Van Rompay. Waar Stoomboot vertrok vanuit de teksten, kent Zandland zijn startpunt vanuit zwoele en melancholische melodieën aangeblazen door Van Rompay. Met de vijf muzikanten, vocals, saxofoon, bass, drum en gitaar, uit de vier windstreken van Vlaanderen leveren ze met hun eerste album, eveneens ‘Zandland’ genaamd, een ontdekkingsreis die poëtisch en divers is.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: