Onder anderen John Cornfield (producer MUSE), Anton Goudsmit, Anneke van Giersbergen, Torre Florim (De Staat) en Tjeerd Bomhof (Voicst, Dazzled Kid) naar Limburg

Op zaterdag 4 oktober 2014 organiseert Stichting Popmuziek Limburg voor de zesde keer de jaarlijkse Limburgse Muzikantendag in Sittard. Dit evenement is dé plek voor amateur en semiprofessionele (pop)muzikanten uit de hele provincie om meer te weten te komen over zowel de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Met diverse masterclasses, presentaties, demo-spreekuren en workshops van vooraanstaande popartiesten en experts uit de muziekindustrie, geeft de Muzikantendag Limburgse muzikanten extra bagage mee in de ontwikkeling van hun muzikale ambities. Het programma begint om 12.00 en duurt tot 18.00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor €10,- via de website www.dvers.nl.

Onder anderen John Cornfield, de producer van MUSE, Supergrass, The Stone Roses en Robert Plant, zal de Limburge Muzikantendag bijwonen. Cornfield legt in een presentatie onder meer de rol en invloed van een producer uit en vertelt uiteraard over zijn ervaring met het werken met de groten der aarde. Andere bevestigde sprekers zijn Torre Florim (frontman De Staat), Tijs van Liemt (3FM/Serious Radio), Anneke van Giersbergen, Tjeerd Bomhof (Voicst, Dazzled Kid), Jasper van Vugt (OOR Magazine), Leon Verdonschot (Nieuwe Revu, De Groene Amsterdammer) en vele anderen.

Informeren en netwerken

In de clinics, workshops en panels kunnen muzikanten zich laten informeren en inspireren door grootheden uit de muziekindustrie. Zo vertelt frontman Torre Florim over het succesverhaal van De Staat en de ontwikkeling van zijn eigen muzikale carrière. De Limburgse toetsenist Thijs Schrijnemakers speelt ook al jaren mee in de Nederlandse top en speelde o.a. met Laura Jansen en Wende Snijders en verkocht tijdens het Oeral festival zijn eigen theatershow ‘Orgel Vreten’ maar liefst 15 keer uit. Schrijnemakers legt uit hoe hard werken loont. Tijdens de intieme ‘muzikale sessies’ vertellen Tjeerd Bomhof (Voisct, Dazzled Kid) en Anneke van Giersbergen hoe hun songwritingproces eruit ziet, hoe ze precies te werk gaan bij het schrijven van (nieuwe) songs en waar ze tegenaan lopen. Uiteraard worden enkele songs ook live ten gehore gebracht. Marco Kalnenek van WM Digital Services legt uit hoe online muziekdiensten als iTunes en Spotify werken en hoe je er je muziek op kunt aanbieden. Buma/Stemra en SENA vertellen hoe ze de belangen behartigen van auteurs en hoe ze ervoor zorgen dat muzikanten een vergoeding krijgen voor het draaien van muziek in o.a. cafés en op de radio. Jasper van Vugt duikt de geschiedenis van de geluidsdrager in en blikt vooruit naar de toekomst van het album; is het album ten dode opgeschreven?

Feedback op je demo en promotiemateriaal

Vijftien experts uit de Nederlandse en Limburgse muziekindustrie zitten klaar om demo's te beluisteren. Muzikanten kunnen op de dag zelf een afspraak maken met vertegenwoordigers van onder meer OOR (Jasper van Vugt), 3FM (coördinator Serious Talent Tijs van Liemt), Lalalamanagement (Arjo Klingens), Morning Coffe Records (Henk Jan Heuelink), Whipping Post Music (Frank Kimenai) en zo’n beetje alle programmeurs van de Limburgse poppodia en festivals: Kees van den Berg (Nieuwe Nor, Mama’s Pride), Ingo Dassen (Muziekgieterij, Bruis), Johan Hauser (Grenswerk, Zomerparkfeest), Dannij Bol (Parkstad Limburg Theaters, Bevrijdingsfestival Limburg), Maud Schlössels (Volt), Peter Verkennis (Bosuil, Bospop), Tim Gaal (Grenswerk, Ruis festival) en Marjolein de Man (ECI Cultuurfabriek).

Over DVERS

DVERS wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd in de binnenstad van Sittard en Poppodium Volt. Het evenement bestaat uit de Limburgse Muzikantendag (overdag) en een showcasefestival (’s avonds). De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, willen netwerken en op zoek zijn naar meer informatie over de artistieke en zakelijke kanten van het muzikantschap. DVERS wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Provincie Limburg, Gemeente Sittard-Geleen, Huis voor de Kunsten Limburg, VSB-fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Brand Cultuurfonds en het FSI-fonds, Adams Drumworld, Sena, Triepels Slagwerk, Rabobank, Fonds voor Podiumkunsten en Bos Audio en Events.

Kaartverkoop

Kaarten kosten €10,- en zijn te koop via de website www.dvers.nl en de bekende voorverkoopadressen. Aan de dagkassa van Poppodium Volt kosten de kaarten €15,-.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Limburgse Muzikantendag
Datum: 
Zaterdag 4 oktober
Locatie: 
Poppodium Volt, Sittard
Meer over